سقوط ایستگاه فضایی چین که چندی پیش کنترل آن از دست دانشمندان خارج شد، تا چند ماه آینده رخ خواهد داد. تیانگوگ-1 تنها چند ماه دیگر به زمین برخورد میکند!
ایستگاه فضایی 9.4 تنی کشور چین که تیانگوگ-1 (Tiangong-1) نام دارد، در آستانه سقوط قرار گرفته و طی برآوردهای صورت گرفته توسط کارشناسان، تا چند ماه آینده به زمین برخورد خواهد کرد.
این ایستگاه فضایی 12 متری، احتمالا در اتمسفر زمین سوزانده خواهد شد. اما قطعاتی از آن که هریک به طور میانگین 100 کیلوگرم وزن دارند، با سطح زمین برخورد خواهد کرد. دانشمندان بر این باورند که از محل دقیق سقوط ایستگاه فضایی چین و تلفات احتمالی آن، هیچ پیشبینی صحیحی را نمیتوان ارائه کرد.
این ایستگاه فضایی در سال 2011 به فضا پرتاب شد و سه ماموریت فضایی مختلف را میزبانی میکرد که از جمله آن میتوان به ماموریت اولین بانوان فضانورد کشور چین اشاره کرد. این ایستگاه فضایی، «کاخ آسمانی» (Heavenly Palace) نامگذاری شده و هدف از آن، کسب تجربیات بیشتر برای استقرار ایستگاه فضایی بعدی در سال 2023 بود.
از آغاز ماموریت استقرار این ایستگاه فضایی آزمایشی، هیچگاه قرار نبود که از آن به عنوان یک مرکز دائمی استفاده شود. دولت چین در سال 2016 اعلام کرد که زمان پایان این ماموریت فرا رسیده است. اما در سپتامبر سال قبل، چین رسما تایید کرد که کنترل این ایستگاه فضایی از دست دانشمندان خارج شده و هماکنون در مدار زمین شناور است.
پیشبینیهای اولیه حاکی از آن بود که با توجه به ارتفاع 370 کیلومتری تیانگوگ-1، سقوط ایستگاه فضایی چین بر زمین در زمانی بین اکتبر 2017 تا آوریل 2018 رخ خواهد داد.
«جاناتان مک داول» (Jonathan McDowell) فیزیکدان فضایی دانشگاه هاروارد میگوید که در حال حاضر، این ایستگاه فضایی در فاصلهای بسیار نزدیک به زمین قرار دارد و احتمالا خیلی زودتر از آنچه تصور میشود با زمین برخورد میکند. او در این باره اظهار کرد:
فاصله فعلی این ایستگاه فضایی با زمین، کمتر از 300 کیلومتر است و در فضایی متراکمتر قرار دارد. همین امر، فرآیند سقوط آن را تسریع میبخشد.
انتظار میرود که سقوط ایستگاه فضایی چین بر زمین ، اواخر سال 2017 و یا اوایل 2018 به وقوع بپیوندد.
زمان و مکان سقوط این ایستگاه فضایی مشخص نیست. اما بعید است که این رویداد، خطری جدی را در پی داشته باشد. در سال 1991، ایستگاه فضایی روسیه با نام سالیوت 7 (Salyut 7)، بر فراز کشور آرژانتین وارد اتمسفر زمین شد و سوزانده شدن آن، یک روشنایی چشمگیر را در آسمان ایجاد کرد.
لازم به یادآوری است که پیش از این در سال 2001، ایستگاه فضایی «میر» (Mir) کشور روسیه وارد جو زمین شد و عمده بقایای آن در اقیانوس آرام سقوط کردند. ایستگاه مدارگرد اسکای لب (SkyLab) آژانس فضایی ناسا نیز در سال 1979، در نواحی غربی استرالیا سقوط کرد.
از میان این حوادث، هیچکدام خطرات جدی و یا تلفات جانی را در پی نداشتهاند. با این حال اگر شما خوش شانس باشید، امکان تماشای سوزانده شدن این ایستگاه فضایی در جو زمین را میتوانید ببینید!
مدار حرکتی تیانگوگ-1 در این لینک قابل مشاهده است.
gadgetnews