یکی از مشکلات استفاده از رایانهها و مخصوصا لپتاپها در شب این است که نور کافی برای کار کردن با رایانه وجود ندارد . مخصوصا این که خیلی از لپتاپها رای نور پس زمینه صفحه کلید نیستند . برای این که بر این مشکل غلبه کنید نیاز است که از یک منبع خارجی نور مورد نیاز برای کار با رایانه خود را دریافت کنید
و چه بهتر که این منبع نور از درگاه USB رایانه شما استفاده کند. مدار الکترونیکی چراغ مطالعه USB برای همین کار طراحی شده است .
این مدار چراغ مطالعه مجهز به یک باتری هم هست که حتی در زمانی که شما دسترسی به برق USB ندارید هم بتوانید از این مدار به عنوان چراغ روشنایی اضطراری استفاده کنید .
توضیحات مدار چراغ مطالعهUSB
این مدار الکترونیکی در واقع یک مدار ساده برای روشن کردن چراغ در زمانی است که نیاز به روشنایی برای کار با رایانه دارید. مدار چراغ مطالعه USB با ولتاژ ۵ ولتی درگاه USB کامپیوتر یا لپتاپ شما کار میکند . جریان کشیده شده از USB از طریق مقاومت محدود کننده جریان R2 و ترانزیستور Q1 جاری میشود.
پایه بیس (Base) ترانزیستور Q1 به وسیله مقاومت R1 به زمین مدار متصل شده است که با دیود D2 موجب میشود که یک ولتاژ تغذیه ثابت برای ترانزیستور Q1 به وجود بیاید .
دیود D1 از جاری شدن جریان در جهت عکس توسط باتری جلوگیری میکند . خازن C1 هم در واقع یک فیلتر نویز گیر است . دو LED که در مدار مشاهده میکنید در واقع وظیفه ایجاد روشنایی را بر عهده دارند. البته اگر از نور LEDها راضی نیستید میتوانید از یک لامپ دو ولتی چراغ قوه به جای دیودهای نورانی استفاده کنید .
دیود نورانی D3 هم نشان دهنده برقرار شدن ارتباط با پورت USB است .
مدار چراغ مطالعه USB را در شکل زیر مشاهده میکنید :
نکات مهم :
- معمولا درگاههای USB برای ایجاد جریانی به بزرگی حداکثر ۱۰۰ میلی آمپر طراحی میشوند. دقت داشته باشید که با اضافه کردن دیودهای نورانی برای روشنایی بیشتر ممکن است بیش از حد به مدار USB رایانه شما فشار وارد کند .
- قبل از این که مدار را به درگاه USB وصل کنید حتما از درست بودن ولتاژهای مثبت و زمین USB و مدار با استفاده از یک مولتی متر مطمئن شوید .
- کلید S1 در واقع برای روشن و خاموش کردن لامپها استفاده میشود.
منبع: saakhtani.ir