ساخت قلب مصنوعی سیلیکونی که عملکردی مشابه با قلب واقعی دارد

ساخت قلب مصنوعی سیلیکونی که عملکردی مشابه با قلب واقعی دارد

محققان سوئیسی موفق شدند با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی، قلب مصنوعی از جنس سیلیکون بسازند. این قلب سیلیکونی بسیار منعطف بوده و عملکردی همانند قلب واقعی دارد. اخیرا محققان دانشگاه زوریخ (ETH Zurich) قلب مصنوعی را با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی

 

 

و ریخته‌گری لاست واکس (Lost wax casting) ساخته‌اند که نسبت به نمونه‌های قبلی خود برتری‌های قابل توجهی دارد. این قلب سیلیکونی همانند یک قلب واقعی می‌تواند بتپد. با پیشرفت‌های باورنکردنی که در مهندسی پزشکی و سایر علوم شده است، می‌توانیم از بازوهای متحرک گرفته تا قلب را شبیه‌سازی کنیم.

 

قلب های مصنوعی در بیمارستان و برای کسانی در انتظار پیوند قلب هستند بسیار کاربرد داشته و می‌تواند به‌طور موقت مورد استفاده قرار گیرد. یکی از مشکلات قلب‌های مصنوعی، جنس مواد ساخته شده‌ی آنها است، در واقع این قلب های مصنوعی که از جنس پلاستیک یا فلز هستند می‌توانند به بافت بدن و خون آسیب برساند.

 

قلب مصنوعی

 

اما محققان دانشگاه ETH زوریخ، این مشکل را با ساخت قلب مصنوعی‌ از جنس سیلیکون که قابلیت پمپاژ خون را دارد، حل کرده است. قلب یکی از اصلی‌ترین اعضای بدن است که ایجاد مشکل در آن می‌تواند حتی باعث مرگ انسان شود. دانشمندان در تلاشند تا بتوانند قلب مصنوعی را با عملکردی شبیه به قلب طبیعی بسازند. بطن راست و بطن چپ که از مهم‌ترین اجزای قلب مصنوعی است، باید دقیقا هم اندازه یکدیگر باشند تا بتواند عملکردی مشابه قلب واقعی را داشته باشد. محققان برای آزمایش این ابزار از مایعی شبیه خون انسان استفاده کردند و دریافتند قلب مصنوعی دقیقا شبیه قلب طبیعی عمل می‌کند.

 

براساس آزمایش‌هایی که گروه تحقیقات انجام داده‌اند، قلب سیلیکونی تولید شده فعلی تنها تا 3 هزار بار قدرت تپش دارد، که فرد را تنها برای 30 تا 45 دقیقه زنده نگه می‌دارد. بعد از این مدت، بدنه شروع به فروپاشی می‌کند. محققان باید ماده‌ای مقاوم‌تر برای این منظور پیدا کنند و یا حتی دست به تولید ماده‌‌ای تازه بزنند که مناسب کارایی طولانی‌تر و مداوم باشد. مطمئنا پس از تکمیل تحقیق فعلی می‌‌توان منتظر پیشرفت بیشتر و رسیدن به پاسخی دائمی بود.

 

 

 

منبع : gadgetnews

نویسنده مطلب: سید حسن حسینی

سید حسن حسینی

پاسخ دهید

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.
ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!