سوپرمارکت آنلاین اکادو (Ocado)، بزرگترین خرده فروش آنلاین مواد غذایی در جهان است که به کمک انبارهای رباتیک مواد غذایی اش در بریتانیا، سفارشهای مشتریان را حاضر میکند. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی نزدیکتر به این انبارها و رباتهای مشغول به کارشان بیندازیم.
کمپانی Ocado سه انبار در بریتانیا دارد که بزرگترین آنها در خارج از لندن، روزانه بیش از ۱.۳ میلیون سفارش مواد غذایی را به مشتریان تحویل میدهد. در انبارهای روباتیک مواد غذایی این کمپانی، از رباتها، تسمه نقالهها، ریلهای انتقال و جرثقیلهای گوناگونی برای آماده کردن سفارشها استفاده میشود. با وجود اینکه حجم سفارشهای مواد غذایی کمپانی اکادو در بریتانیا به اندازه شرکت آمازون نیست، اما به ادعای پل کلارک (Paul Clarke)، مدیر ارشد فناوری اکادو، انبارهای رباتیک مواد غذایی این کمپانی بسیار پیشرفتهتر و اتوماتیکتر از آمازون هستند. کلارک در مصاحبه با وبسایت بیزنس اینسایدر، با اشاره به برنامههای سوپرمارکت Ocado برای ساخت چهارمین انبار مواد غذاییاش در سال ۲۰۱۸، اظهار کرد که Ocado، پیشرفتهترین انبارهای اتوماتیک جهان در زمینه خرده فروشی مواد غذایی را دارد.
نگاهی به انبارهای رباتیک مواد غذایی کمپانی Ocado
بزرگترین انبار شرکت اکادو در خارج از لندن، در حدود ۳۲ هزار مترمربع مساحت دارد.
در این انبار روزانه بیش از ۱.۳ میلیون سفارش به کمک تسمه نقالهها و رباتها، درون سبدهای نارنجی رنگ، به این سو و آن سوی انبار فرستاده میشود.
پس از ثبت سفارشها در وبسایت Ocado، کارگران مواد غذایی را از قفسههای یک راهروی ۱۰۰ متری در این انبار برداشته و درون این سبدها قرار میدهند.
سبدها به یک سیستم انتقال ۲۵۰۰ متری وارد میشوند. فعالیت کارگران در این قسمت بسیار اندک است.
مواد غذای درون قفسهها از طریق یک سیستم هوش مصنوعی کنترل میشود. به عنوان مثال اگر مواد غذایی موجود در قفسهای رو به اتمام باشد، سیستم هوش مصنوعی سیگنال مخصوصی را ارسال کرده و این قفسه سریعا پر میشود. از طریق بارکدهای موجود روی اجناس هم از درست بودن سفارشهای حاضر شده اطمینان حاصل میشود.
مواد غذایی مانند سوشی یا توت فرنگی به سرعت خراب میشوند و باید در کمترین زمان ممکن به مشتری تحویل داده شوند. در انبارهای رباتیک مواد غذایی کمپانی Ocado، کمترین زمان صرف شده از برداشت محصول از قفسه تا بارگیری در کامیونهای حمل و نقل، ۱۰ دقیقه است.
به کمک چنین رباتهایی، زمان پیدا کردن اجناس برای کارگران به حداقل میرسد.
این رباتها در سیستمی به نام کندو (The Hive) کار میکنند. در این سیستم، مواد غذایی از طریق چنگکهای روباتیک از محلهای مورد نظر برداشته شده و در دسترس کارگران قرار داده میشوند.
اکادو با همکاری کادرهای دانشگاهی، بر روی پروژه ساخت دستهای رباتیک کار میکند.
دستهای رباتیک مواد غذایی حساس مانند تخم مرغ یا موز را با ظرافت بلند کرده و آسیبهای حمل و نقل را به حداقل میرسانند.
دست رباتیک تنها محصول همکاری این کمپانی با دانشگاههای اروپایی است، اما برنامههایی برای ساخت ربات تکنسین تعمیر و نگهداری که ظاهری شبیه به عکس بالا دارد هم در دست بررسی است.
به گفته کلارک، ۱۲ هزار کارگر در کمپانی اکادو مشغول به کار هستند که در صورت نبود رباتهای این کمپانی شغلی نداشتند.
به عقیده برخی اقتصاددانان، سیستمهای اتوماسیون تهدیدی جدی برای آینده شغلی افراد هستند. شرکت مدیریت و مشاوره مکینزی (McKinsey) در گزارش سال 2015 خود، جایگزینی 45 درصد از شغلهای موجود در بازار کار با رباتها را پیشبینی میکند؛ شغلهایی که بخش بزرگی از آنها وابسته به انبارها هستند.
انبارهای رباتیک مواد غذایی اکادو در حال پیشرفت هستند. به گفته کلارک با سرعت فعلی این رباتها، تحویل سفارشهای مواد غذایی تازه با سرعتی هرچه بیشتر درحال انجام است.
منبع : gadgetnews