5 دست نوشته عجیب باستانی که هنوز رمز گشایی نشده‌اند!

5 دست نوشته عجیب باستانی که هنوز رمز گشایی نشده‌اند!

با نگاه به گذشته، نوشته‌‌ها و لوح‌های رمزگشایی نشده‌ای می‌بینیم که هنوزهم بی‌پاسخ مانده‌اند. هیچ چیز به اندا‌زه‌ی رمزگشایی یک نوشته‌ی تاریخی شگفت‌انگیز نیست. نقاشی‌ها و نوشته‌‌های تاریخی زیادی وجود دارند که بسیاری از انسان‌ها قادر به درک آنها نیستند. بعد از سنگ روزتا

 

 

(Rosetta Stone)، که اولین شی رمزگشایی شده‌ی باستانی است، باستان‌شناسان تلاش‌های زیادی برای رمزگشایی دیگر کدهای باستانی کردند. در زیر به 5 نوشته عجیب باستانی اشاره می‌کنیم که تاکنون رمزگشایی نشده‌اند.

 

نسخه‌ی خطی Voynich

نوشته عجیب باستانی

 

بعد از پیدا کردن این کتاب توسط عتیقه‌شناس روسی لهستانی تبار «ویلفرید ووینیش»، کتاب مذکور به این اسم نام گرفت. این کتاب یا نوشته عجیب باستانی یک معمای پیچیده است که شامل نقاشی‌های خارق‌العاده‌ای از گیاهان و جانوران و نمادهای خاص و جهانی است که اشاره به علوم کیهان شناسی و فارموکولوژی دارد. همچنین مجموعه‌ای از طرح‌ها و ساختار‌هایی خاص است که هیچ شباهتی به زبان‌های کلاسیک، مدرن و یا دوران باستان ندارد. زمانی تصور می‌شد که این کتاب حاوی اسرار نهان و مرموزی است که می‌تواند کلیدی در قدرت و دانش بی‌نهایت باشد.

 

بسیاری از رمز‌گشایان برجسته دنیا، از جمله جان‌ تیلتمن و بعضی از اعضای سازمان امنیت ملی آمریکا برای رمز گشایی این نوشته عجیب باستانی خطی تلاش کرده‌اند اما موفق نشدند تعداد بالغ بر 17000 گلیف (نگاره یا نشان‌هاى نمادین دیگر که بر فلز یا سنگ حک شده است مثل هیروگلیف) پیچیده آنرا که رمزگذاری شده، تشخیص دهند. به نظر می‌رسد چنین پیچیدگی دلیلی بر نفی دروغین بودن کتاب باشد، گرچه هنوز هستند کسانی که مخالف این قضیه هستند. فرضیه‌ای که اخیرا مورد توجه قرار گرفته بر این باور است که در این نوشته تاریخی روشی از نوشتار به کار گرفته شده که مفهوم آن را پنهان بدارد؛ به این معنا که اکثر متونش بی‌محتوا هستند و تنها چند بخش از نظر فرهنگ واژگانی قابل قبول هستند.

 

سند Indus 

نوشته عجیب باستانی

 

سند Indus یا Harappan اشاره به رشته‌ای کوتاه از نمادهای مرتبط با تمدن Valley دارد. این سند در طول دوره‌ی Harappan بین سال‌های 2000 تا 2600 سال قبل از میلاد نوشته شده است. به‌رغم تلاش‌های بسیار برای رمزگشایی از این سند و ارائه ادعاهای بزرگ درباره آن، هنور هم به عنوان یک سند ناشناخته معتبر است. زبان اساسی در این سند در کار نیست به همین دلیل قادر به شناسایی رموز سند نشده‌اند؛ شاید دلیل این فقدان این باشد که کتیبه دو زبانه است. در طول این سال‌ها مفاهیم و نوشته عجیب باستانی متعددی ارائه شده است، اما هیچکدام از سوی جوامع علمی جهان پذیرفته نشده است، موضوع محبوبی که در میان محققان آماتور، و حرفه‌‌ای وجود دارد و باعث می‌شود همچنان به عنوان یک سند ناشناخته معتبر باشد.

 

مستندات Seraphinianus

نوشته عجیب باستانی

 

مستندات Seraphinianus کتابی است که توسط هنرمند، معمار و طراح صنعتی “Luigi Serafini” نوشته شده است. به نظر می‌رسد این کتاب در طی 30 ماه و بین سال‌های 1976-1978 نوشته شده است. این کتاب حدود 360 صفحه‌ است، و به نظر می‌رسد یک دانشنامه‌ی تصویری از یک دنیای ناشناخته است، همچنین این کتاب زبانی منحصر به فرد با نوشته‌هایی تصویری دارد که گویا نمایش یک الفبایی جدید است. تصاویر اغلب تقلیدی سورئال از چیزهایی است که در جهان ما وجود دارد.

 

به عنوان مثال خونریزی یک گیاه میوه در حالی که رشد می‌کند که تقریبا به شکل یک صندلی است و یا یک تمساح دگردیسی شده که از عشق‌ورزی یک زن و شوهر ساخته شده است و چیزهای عجیب و غریب دیگری از این دست در این کتاب به تصویر کشیده شده است. ظاهرا تمامی این تصاویر بی‌معنی است؛ ماشین آلاتی که اغلب با ظاهری ظریف با رشته‌های بسیار کوچک در کنار هم نگهداری می‌شود. در تصاویر چیزهایی هم وجود دارد که به آسانی قابل تشخیص است، به عنوان مثال تعدادی نقشه و یا چهره‌ی انسان. از سوی دیگر، به خصوص در فصل فیزیک، اگر به بسیاری از عکس‌ها نگاه کنید تقریبا به طور کامل انتزاعی است.

 

عملا همه ارقام روشن، رنگی و سرشار از جزئیات است. مستندات کتابی غرق در یک الفبای کاملا عجیب و غریب است که هنوز هم رمز گشایی نشده است. حتی پس از مطالعه فشرده‌ای که توسط زبانشناسان حرفه‌ای صورت گرفت باز هم مشکل ترجمه حل نشد. مستندات معروف‌ترین اثر هنری “Serafini” است که به دنیایی حقیقی، زیبا و کاملا نگران کننده تبدیل شده است.

 

کدهای رمزی Beale

نوشته عجیب باستانی

 

در سال 1885 میلادی، فردی به نام «جیمز وارد» اعلامیه‌ای با عنوان «اسناد بیل»، در ویرجینیای آمریکا منتشر کرد. در این اعلامیه گفته شده بود که مردی به نام «توماس جفرسون بیل» گنجینه‌ای از طلا و جواهر را در محلی نامعلوم مخفی کرده که ارزش آن به پول امروز حدود 65 میلیون دلار است. در اطلاعیه اضافه شده بود که محل این گنج در سه نوشته عجیب باستانی ذکر شده است که همه به رمز هستند. به‌گفته وارد، بیل این متن‌ها را در جعبه‌ای نزد یک مهمانخانه‌دار به امانت گذاشته و به او گفته بود که اگر تا ده سال بعد، از او یا گماشتگانش خبری نشد، جعبه را باز کند.

 

البته قرار بود بیل کلید کشف این رمز را بعدها در اختیار مهمانخانه‌دار قرار دهد. اما نه از بیل خبری می‌شود و نه از کلید کشف رمز. مهمانخانه‌دار این صندوق را در اختیار دوستش قرار می‌دهد و او 20 سال برای کشف رمز، وقت صرف می‌کند و موفق می‌شود که یکی از این نوشته عجیب باستانی را رمزگشایی کند. این نوشته تاریخی به مقدار دقیق طلا و نقره و جواهرات و محل تقریبی دفن آنها اشاره می‌کند. اما متن‌های دیگر هنوز ناگشوده مانده‌اند.

 

البته برخی محققان درباره صحت این داستان اظهار تردید کرده‌اند. آنها معتقدند که هیچ ردی از فردی به نام بیل وجود ندارد، در واقع همه او را با انتشار اعلامیه وارد می‌شناسند، بنابراین وارد و بیل یکی هستند. جو نیکل، محقق آمریکایی، معتقد است که رمز بیل داستانی کاملا تخیلی است که شباهت زیادی به قصه «گاو صندوق مخفی» فراماسون‌ها دارد. با اینکه تلاش‌های بسیاری برای گشودن دو نوشته تاریخی باقیمانده انجام شده است، اما هیچکدام تاکنون به نتیجه نرسیده است.

 

لوح Dispilio

نوشته عجیب باستانی

 

لوح Dispilio که همچنین به عنوان کتاب Dispilio یا دیسک Dispilio شناخته می شود، قرص‌های چوبی را شامل می‌شود که به‌وسیله نشانه‌گذاری‌هایی احاطه شده‌اند. این لوح در حفاری George Hourmouziadis در Dispilio یونان کشف شد و با آزمایش کربن 14 قدمت آن به 5260 سال قبل از میلاد نسبت داده شده است. سایت Dispilio به نظر می‌رسد در طی یک دوره طولانی از مراحل نهایی نوسنگی میانه تا دوره نهایی نوسنگی به‌وجود آمده باشد. تعدادی از اقلامی که در این سایت یافت شده است عبارتند از: سرامیک، عناصر ساختاری چوبی، دانه، استخوان، پیکره، زیور آلات شخصی، فلوت (که یکی از آنها قدمتی برابر 6 هزار سال پیش از میلاد را دارد که تا به حال قدیمی‌ترین شی ساخته شده در اروپاست). ظاهرا یافته‌های قابل توجهی درباره‌ی لوح Dispilio وجود ندارد و شاید هیچ وقت نتوانیم لوح Dispilio را رمزگشایی کنیم.

 

 

 

 

منبع : gadgetnews

نویسنده مطلب: سید حسن حسینی

سید حسن حسینی

پاسخ دهید

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.
ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!