با این تلفن هوشمند با نمایشگر بزرگ، آیا هواوی به یکی از بازیگران بازی بزرگ کمپانیهای تولید گوشی هوشمند وارد میشود؟ به طور کل هواوی میت ۹ محصول خوب دیگری از کمپانی هواوی است که در کنار داشتن مشخصات فنی خوب و رده بالا با صفحه نمایش بزرگ، انتخاب خوبی برای خریداران گوشیهای سایز و اندازه بزرگ است.
این گوشی هوشمند غیر از اینکه منفجر نمی شود تقریبا تمامی قطعاتش با سامسونگ گلکسی نوت ۷ برابر است و با آیفون ۷ نیز برابری میکند که با سبک طراحی خود هواوی، اجین شده و باعث ایجاد و تولید یکی از محصولات عالی سال ۲۰۱۶ شده است.
سه موضوعی که می شود به عنوان نقطه قوت دستگاه به آنها اشاره کرد دوربین باکیفیت بسیار بالا، پردازندهی مرکزی بسیار قوی و طراحی و ساخت خوب آن است که در مقابل آن یک صفحه نمایش تنها با کیفیت ۱۰۸۰p و رابط کاربری از مد افتادهی هواوی را میتوان به عنوان نقاط ضعف دستگاه نام برد؛ اما تنها نمیتوان به این موارد بسنده کرد و بهتر است با نقد و بررسی ما همراه باشید تا ببینیم که هواوی میت ۹ تا چه حد پرقدرت بوده و میتوان آن را در چه کلاسی رده بندی کرد.
همچنین هواوی با تغییراتی که انجام داده بازار آیفون مشتری پسند را نیز هدف قرار داده و با پیشنهاد دوربین قوی که در بالا ذکر شد به همراه باتری با شارژدهی بالا و کاربردپذیری با روند رو به رشد خود سعی کرده حرفی برای گفتن داشته باشد و نام و آوازهای برای خود دست و پا کند.
تشابه ظاهری هواوی میت ۹ با دو پرچمدار جدید کمپانیهای سامسونگ و اپل تصادفی نیست و شاید یکی از استراتژیهای هواوی برای سهیم شدن بازار جهانی تلفن های هوشمند با این برندهای غول پیکر باشد. طراحی دستگاههای این برند چینی یعنی هواوی نقاط قوت زیادی دارد و وقتی شما به هواوی میت ۹ نگاه میکنید آنها را میبینید؛ اما آیا توان مبارزه با کمپانیهای بزرگ و گرفتن سهمی از بازارهای کلیدی جهان همچون آمریکا را دارد؟
طراحی هواوی میت ۹ :
یکی از کارهایی که هواوی طی این چندین سال گذشته انجام داده، جدا شدن از کلیشهی بزرگ و قالب کلی صرفا یک کمپانی حوزهی تکنولوژی بودن (هرچند هنوز در پایهها و ستونهای آن میتواند همچنان این موضوع را مشاهده کرد) و تبدیل شدن به برندی است که تلفن های هوشمندی تولید میکند که حس و حال یک گوشی خوش ساخت را به انسان میدهد.
بدنهی طراحی شده با فلز هواوی میت ۹ با قالب و سایز بزرگ ۷۹ میلیمتر در ۱۵۶.۹ میلیمتری هنوز هم از آیفون ۷ پلاس کوچکتر است و با این وجود با تشکر از طراحی داخلی و جمع و جورتر بودن درونیاش، دستگاه یک صفحه نمایش ۵.۹ اینچی را دارا است.
حسگر اثر انگشت در پشت دستگاه به خوبی در جایی که انگشت اشاره قرار میگیرد، جا خوش کرده و حس فلز و شیشهای جذاب دستگاه که به شخص القا میشود بسیار دوست داشتنی است و ترکیب جالبی را خلق کرده است. این طراحی شاید بالاترین سطح در جهان نباشد؛ اما ایراد گرفتن از آن بسیار سخت بوده و تقریبا غیر ممکن است.
گوشی در اطراف صفحه نمایش دارای فضای اضافی نیست و کمپانی اینگونه خواسته که افرادی که از این فضای سیاه اطراف صفحه نمایش آیفون متنفرند را تحت تأثیر قرار دهد. با طراحی کامل و بینقص دکمههای تنظیم صدا و پاور دستگاه تقریبا جایی برای ایراد گرفتن از دستگاه نمیماند و کمپانی هواوی با این روش طراحی استانداردی مخصوص به خود در طراحی فبلت جدید و پرچمدار جدید کمپانی خود ساخته است و این باعث شده که کمپانی به خاطر ظرافت و نازکی دستگاه از ضد آب کردن آن صرف نظر کرده و خود این موضوع را بیان کرده است.
اما در حالی که این موضوع، اضافه کردن موانع ورود آب به دستگاه باعث گرفته شدن فضای بیشتر شده و شاید بتواند ظرافت دستگاه را نیز بگیرد، حقیقت دارد؛ با وجود حل شدن این مشکل توسط کمپانیهای بزرگ و رقیب، جذابتر میشد که این ویژگی را در این دستگاه هم میدیدیم (این موضوع هم ممکن است. فضایی را که برای ضد آب شدن دستگاه خرج نشده است، برای یک باتری بزرگتر در نظر گرفته شده باشد. پس تنها مسئلهی ظرافت و نازکی مطرح نیست).
صفحه نمایش هواوی میت ۹ :
برای دوستداران مشخصات فنی بالا، شاید که صفحه نمایش هواوی میت ۹ یک ناامیدی باشد؛ چرا که خبری از یک نمایشگر ۴K با وجود اندازهی بزرگ ۵.۹ اینچی همچون رقبای دیگری مانند گوگل پیکسل XL نیست و تنها کیفیت ۱۰۸۰p را پشتیبانی میکند. همچنین نمایشگر دستگاه از تکنولوژی LCD به جای پیش بینیها و شایعاتی که خبر از Super AMOLED میدادند، بهره میگیرد. اما هیچکدام از اینها باعث این که هنگام استفاده از این تلفن هوشمند تحت تأثیر قرار نگیرید، نمیشود.
هواوی با وجود صحبتهای زیادی که حین معارفه و عرضهی این گوشی دربارهی قدرت صفحه نمایش و پهنای رنگ آن داشت به نظر میرسد که نتوانسته آن را برآورده کرده و قدرت زیادی را به نمایشگر خود تزریق کند. البته شاید این موضوع به خاطر پالت رنگ کم طیف رابط کاربری Emotion نسخه ۵ باشد که این حس را به کاربر القا میکند که صفحه نمایش دستگاه آنقدرها هم پرقدرت نیست.
در هر حال در تماشای ویدئو بر روی هواوی میت ۹ آنقدری تفاوت با دیگر نمایشگرهای گوشیهای دیگر خودنمایی نمیکند و آن کیفیتی که انتظارش را خواهید داشت دریافت خواهید کرد. تفاوت آنچنانی با دیگر گوشیها وجود ندارد.
اندازهی بزرگ هواوی میت ۹ تقریبا استفاده از گوشی با یک دست را غیرممکن کرده است، ولی این موضوع باعث نمی شود افرادی که جذب این گوشی میشوند را از خود زده کند؛ چرا که علاقه مندان به گوشیهای سایز بزرگ معیارهای دیگری برای خود و دستگاه مورد نظرشان دارند.
در واقع ظرافت دستگاه و طبیعی بودن سایز بزرگ آن برای دوست دارانش مشکل بزرگ بودن آن را تقریبا عادی کرده است و دیگر نمیتوان از آن به عنوان یک مشکل یاد کرد.
حس کار با هواوی میت ۹ :
درحالی که نمی توان هواوی میت ۹ را تنها در چند دقیقه تست، به طور کل آزمایش کرد؛ اما کار بسیار سختی بود که بتوان برنامهای یا کاری انجام داد که دستگاه عملکردش پایین آید که قفل کند و یا عملکرد سنگینی داشته باشد.
این موضوع به خاطر زوج قدرت و پردازش داخلی دستگاه است. در قلب هواوی میت ۹ یک چیپست پردازندهی Kirin 960 وجود دارد که زیر سطح دستگاه با یک RAM چهار گیگابایتی ترکیب شده و قدرتی افسار نشدنی را به دستگاه بخشیده است و سرعت و عملکرد بینقصی را ارائه میدهد و باعث شده که هر چیزی بسیار روان بر روی دستگاه اجرا شود.
اما هواوی خواسته که یک قدم جلوتر بگذارد و سعی کرده که با بهبود کارایی و عملکرد بلند مدت این گوشی هوشمند، تجربهای دیگر به کاربرانش هدیه دهد. این کمپانی ادعا کرده که پرچمدار جدیدش رفتار کاربرانش را هنگام استفاده از دستگاه میفهمد و تصمیم میگیرد که کدام یک از برنامهها و اپلیکیشنها برای شما حین استفاده از آنها برایتان مهمتر هستند و برای دادن اهمیت پردازش به آنها تصممیم میگیرد.
این مشکل با گوشیهای هوشمند اندرویدی وجود دارد که بر اساس گفتهی کمپانی هواوی تعداد اپلیکیشنهایی که درخواست بالاترین اولویت و اهمیت برای پردازش را به دستگاه میدهند بسیار زیاد است. این موضوع باعث میشود که چندین برنامه برای گرفتن تمام منابع محدود دستگاه رقابت کنند.
این بدان معنا است که بعد از گذشت چند وقت دستگاه به خاطر پر شدن توسط برنامههای مختلف و محتوای بسیار که هر کدام تقاضای منابع بیشتری برای پردازش دارند شروع به کند شدن میکند.
هوش مصنوعی که ادعا میشود در هواوی میت ۹ وجود دارد تنها پرکاربردترین و پراستفادهترین اپلیکیشن در حال اجرا را در حالت بالاترین اولویت قرار خواهد داد، بر اساس این تئوری دستگاه همیشه باید خیلی سریع باشد و مقدار دادههای روی حافظه و اپلیکیشنهای زیاد آن باعث کندی سرعت نشوند.
برای سخن گفتن از نرم افزار دستگاه باید گفت که اندروید ۷.۰ در زیر پوستهی رابط کاربری ایموشن (Emotion) هواوی به گوشی قدرت میبخشد. رابط کاربری ایموشن بار دیگر ارتقاء داده شده تا بیشتر به طراحی متریال جدید اندروید نزدیک شود. طراحیهای بهبود یافتهتر آیکونها را شاهد هستیم و آنها را از گوشههای منحنی شکل تری که از عناصر طبیعی جهان الهام گرفته شدهاند، می بینیم.
پالت رنگ رابط کاربری بیشتر از پیش دو رنگ آبی و سفید سایهدار را به خود میبیند که در یکی از تبلیغات ویدئویی کمپانی، این موضوع برداشت میشود که این پالت رنگی آبی و سفید سایهدار از یکی از روستاهای مدیترانهای الهام گرفته شده است.
در حالی که همچنان چندین المان در طراحی رابط کاربری وجود دارد که باعث نارضایتی میشود باز هم خیلی غیرمنصفانه است که بگوییم رابط کاربری ایموشن کمپانی هواوی در این نسخه جدید، همچون نسخههای قدیمی تر افتضاح است و کمبودهایی که در گذشته وجود داشته برطرف شدهاند و حتی میتوانید برای استفاده از آنها از میان تجربهی آشنای اندرویدی و یا مشابه با آیفون، یکی را انتخاب کرده و استفاده کنید.
از لحاظ دیداری، رابط کاربری هواوی میت ۹ تمیز، ساده و قابل فهم است. در برخی موارد پیچیدگی دارد؛ اما این موضوع به خاطر آن است که کمپانی سعی کرده هر تعداد تابع و دستور که میتواند در یک دستگاه بگنجاند.
این موضوع نیز مشهود است که هواوی یک برنامه «بهینه سازی» بر روی دستگاه، از پیش نصب کرده که بتوانید منابع دستگاه را مدیریت کنید. ببینید چه برنامههایی باتری شما را مصرف میکنند و در کل عملکرد دستگاه را با آن بهبود ببخشید.
در حالی که بسیار خوب است که این گزینه در دسترس باشد؛ اما این باعث میشود که کاربران فکر کنند که مجبورند وای فای و موقعیت یابی را قطع کنند و برنامههای مختلفی را ببندند تا باتری بتواند شارژدهی مناسب خود را انجام دهد. اما باز هم به این موضوع بستگی دارد که کاربر از چه اپلیکیشنهایی به طور همیشگی استفاده میکند.
ایراد گرفتن از رابط کاربری هواوی میت ۹ بسیار سخت است؛ اما همچنان نمیتوان آن را انقلاب ساده سازی و مینیمال گرایی نام نهاد. این کمپانی برای دست و پا کردن جایگاه در خور شأنش در جهان غرب به آن نیاز دارد.
صفحه کلید گوشی از نسخهی پرطرفدار SwiftKey قدرت میگیرد که بسیار استفاده از آن عالی و دوست داشتنی است. به طور مختصر باید گفت در حالی که هنوز گزینههای زیادی پیش روی کاربر وجود دارد (چه کسی میداند که کدام یک از اپلیکیشنهایش باید در لیست سفید استفاده از RAM دستگاه قرار گیرند؟) اما هواوی توانسته که گام بلندی در راستای جهان پسندتر کردن رابط کاربریاش بردارد.
باتری هواوی میت ۹ :
دیدن این که باتری هواوی میت ۹ چقدر قدرت دارد و چه میزان میتواند شارژدهی کند، بسیار جذاب است. چرا که به خاطر برخی موارد، این باتری باید بتواند که عملکرد درخشانی از خود بر جای بگذارد.
در وهله اول باید گفت که ظرفیت باتری دستگاه ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعت و بسیار عظیم است. این موضوع باعث شده که بدون در نظر گرفتن جوانب حاشیه ای، یکی از بالاترین ظرفیتهای باتری را در بازار داشته باشد.
کمپانی هواوی همچنین توانسته که تکنولوژی جدیدی به نام سوپرشارژ (SuperCharge) را توسعه دهد که ولتاژ پایین، اما آمپر بالاتری (۴.۵ ولت و ۵ آمپر) استفاده میکند. این گوشی با استفاده از این فناوری، سرعت شارژ دیوانهواری از خود نشان میدهد. تنها با ۱۰ دقیقه شارژ، قدرت شارژدهی برای سه ساعت و نیم پخش ویدئو کافی خواهد بود!
با این که کمپانی هواوی هیچ درصدی و آماری از پیشرفت تکنولوژی خود نسبت به سایر فناوریهای شارژ، نمایش نداده؛ اما تمامی گرافها و آزمایشات نشان دهنده آن هستند که این دستگاه سرعت شارژ شدن بالاتری نسبت به هر دستگاه دیگری دارد؛ اما به این مهم بسته است که به سوکت و درگاه SuperCharge خود وصل باشد تا سریع ترین سرعت شارژ حال حاضر جهان را داشته باشد.
همچنین کمپانی به صورت هوشمندانهای این اطمینان را داده است که هواوی میت ۹ همچون سامسونگ گلکسی نوت ۷ حین شارژ داغ و منفجر نمیشود و این موضوع را با سه روند مختلف مانیتورینگ و آزمایش شارژ باتری نشان داده که آیا گوشی داغ میشود یا خیر و اگر داغ میشود در چه نقاطی از دستگاه این اتفاق میافتد. هواوی از این آزمایش سربلند بیرون آمده است.
در حالی که خبر تکنولوژی سوپرشارژ بسیار خوش آیند است، جالب است بدانید که کمپانی هیچ تغییری در ترکیب شیمیایی باتری خود نداده و آن را تکامل نداده است. حال این سؤال پیش میآید که باتری دستگاه تا چند وقت دوام میآورد و تا چه زمانی میتواند مثل روز اول با این سرعت شارژ بالا، کار کند؟
این فکر عجیب نیست، اگر میشود گفت که کیفیت و عمر باتری پس از یک سال افت خواهد کرد و هواوی پس از آن نیز در تعقیب به دست آوردن سرعت بالاتری برای شارژ است. اما تنها زمان میتواند این موضوع را ثابت کند که باتری هواوی میت ۹ چقدر دوام خواهد داشت.
تنها چیزی که نشان دهنده این است که کمپانی هواوی همراه با چیپست پردازندهی Kirin خود بسیار خوب عمل کرده، این واقعیت است که پس از روشن کردن حالت صرفه جویی فوق العاده باتری که گوشی هوشمند شما را به یک گوشی قدیمی و دهه هفتادی نوکیا تبدیل میکند، به صورت فوری نیز عمل کرده و سریعا خاموش و روشن میشود. بنابراین لازم به راه اندازی مجدد یا ۳۰ ثانیه صبر برای بارگزاری مجدد اطلاعات دستگاه، ندارد.
دوربین هواوی میت ۹ :
دوربین هواوی میت ۹ دارای لنز دو گانه است که با همکاری کمپانی هواوی با شرکت دوربین سازی لایکا (Leica) ساخته شده است.
یکی از لنزها ۱۲ مگاپیکسل و دیگری ۲۰ مگاپیکسل کیفیت داشته و در کنار هم آرمیدهاند. لنز اول یک لنز RGB همچون دیگر لنزهایی است که میتواند در دیگر تلفنهای هوشمند پیدا کرد؛ اما دومین آنها یک لنز مونوکروم (Monochrome) است که تنها کارش گرفتن عکسهای سیاه و سفید است که توانایی ادغام با عکس اصلی گرفته شده را دارد که روشنایی و وضوح آن را بهبود بخشد.
در واقع این رزولوشن بالای عکسها باعث شده که هواوی ادعای داشتن درشت نمایی و زوم اپتیکال دوبرابر واقعی را به اشتباه داشته باشد. خیلی سخت است که بگوییم چگونه این امر بدون داشتن الزامات سخت افزاری کار ممکن است؛ اما میتوان گفت که یک عکس ۱۲ مگاپیکسلی توسط لنز و سنسور ۲۰ مگاپیکسلی دستگاه گرفته میشود و این توهم را به کاربر میدهد که همان لنز اولی (لنز اصلی ۱۲ مگاپیکسلی دستگاه) بدون کاهش کیفیت توانسته بزرگ نمایی را انجام دهد. این تکنیک مشابه کاری است که نوکیا و مایکروسافت در تلفنهای هوشمند PureView خود در سالهای گذشته انجام میدادند؛ اما باز هم آنها ادعای زوم اپتیکال نداشتند.
با تشکر از لنز دو گانهی هواوی میت ۹، دوربین دستگاه عملکرد خوبی از خود به نمایش گذاشته است و با پشتیبانی شدن توسط لنز مونوکروم ۲۰ مگاپیکسلی خود، میتواند مناظر با نور کم و با طیف رنگی کم و پایین را بهبود دهد. کیفیت تصویر ثبت شده را بالا برده و پرداخت خوب و افزایش کیفی چشمگیری را داشته باشد.
افکت بوکه و تاری پشت زمینهی هدف فوکوس شده و دیگر حالتها، همگی آماده هستند و میتوان از آنها بر روی هواوی میت ۹ استفاده کرد. اگر چه هنوز در نقاط خارجی از شی فوکوس شده میتوان که مصنوعی بودن آن را دید؛ اما در کل داشتن گزینهی استفاده از این افکت بد نیست.
حالت حرفهای برنامهی دوربین دستگاه بسیار جالب است و ابزارهای زیادی را برای شما به ارمغان میآورد که بتوانید با استفاده از آنها بهترین عکس خود را بگیرید. اما نکته عجیبی که با آن در تستهای خود برخورد داشتیم، آن بود که آیکونهای برنامه پس از چرخاندن گوشی و قرار دادن آن در حالت افقی نمیچرخیدند و ثابت میماندند.
در هر جال این دوربین با دو سنسور و لنز بسیار قوی، نیازمند آزمایشات بسیار زیادی است تا بتوان گفت که هواوی دوربین پیشتاز صنعت تلفنهای هوشمند را ساخته است. دوربینی که بر روی گوشی هواوی P9 دیدیم خیلی خوب بود و دارای گزینهها و تنظیمات بسیاری برای بهبود عکس به صورت دستی داشت؛ اما همچنان بهترین نبود. با وجود یک لنز ۲۰ مگاپیکسلی در کنار لنز اصلی در دوربین دوگانه هواوی میت ۹ شاید بتوان گفت که کمپانی هواوی قدم به عرصهی بزرگان نهاده و توان مبارزه با آنان را پیدا کرده است.
نظر کلی و ابتدایی :
گوشی هوشمند جدید هواوی میت ۹ با ادعاهای بزرگی پا به عرصهی رقابت گذاشته است. ادعاهایی همچون سرعت شارژ باور نکردنی، دوربین بسیار عالی و قابلیت بالا نگاه داشتن سرعت دستگاه در طول زمان استفاده، از ویژگی های بارز آن خواهد بود و این در حالیست که اکثر گوشیهای هوشمند اندرویدی این توانایی را ندارند.
در حالی که برخی ادعاها را میتوان سریعا بررسی کرد و دربارهشان صحبت نمود؛ اما نمیتوان از عملکرد کلی دستگاه در بلند مدت، صحبتی کرد. در طول زمانی که ما در حال آزمایش هواوی میت ۹ بودیم باید گفت که بسیار سخت است تا بگوییم چیزی باعث میشود که ما این دستگاه را از لیست دستگاههای خلاقانه و عالی تولید شده در امسال خط زده و آن را یک نمونهی عالی از یک تلفن هوشمند خوب، ندانیم.
اسمارت فون هواوی میت ۹ جدا از یک ساختهی جسورانه و بزرگ توسط کمپانی هواوی، مقداری حس و حال تکراری بودن را در خود دارد؛ اما با این حال کمپانی در حال افزایش فروش خود توسط این گوشی هوشمند است، پس شاید که لازم نبوده، آن قدرها هم تغییر پیدا کند.
در هر صورت، در حالی که هواوی میت ۹ مشخصات فنی بالایی را برای خریداران در چنته دارد که به نمایش بگذارد (به عنوان مثال مقدار شارژدهی باتری، خود یک نمونهی عالی است)؛ اما اگر کمپانی هواوی قصد دارد که در بازارهای جهان غرب، صاحب سهم شود. در وهلهی اول نیاز دارد واقعا راه اندازی درست و نمایش خوبی در ایالات متحده به راه بیندازد و در گام دوم همچون کمپانیهای بزرگ دیگر در عرصهی تولید تلفن های هوشمند، ویژگیها، عملکرد، طراحی و ساخت بینقصی را به کاربرانش هدیه کند.
زمانی که این متن نوشته می شود، هواوی میت ۹ هنوز به بازار ایران راه پیدا نکرده است؛ اما خوشحال می شویم که به مرور نظرات خود را در پایین این متن به اشتراک بگذارید. شاید از این طریق بتوانیم تجربه های مختلفی از کارکرد با دردانه جدید هواوی را دیده و آنگاه به طور دقیقتری بررسی های خود را انجام دهیم.
منبع: techera.ir