امروز قصد داریم به سراغ دو گوشی هوشمند چینی برویم که علاوه بر مشخصات فنی سطح بالا، دارای قیمتهای بسیار مناسبی نیز هستند. این دو گوشی که نمایندههای شرکتهای هواوی و وان پلاس به حساب میآیند، هر کدام توانستهاند به لطف قیمت بسیار مقرون به صرفه و منصفانهی خود توجه بسیاری از خریداران را جلب نمایند. با مای بی سی همراه باشید.
مقایسه هواوی آنر 8 و وان پلاس 3
شرکت هواوی کمپانی چینی مشهوری است که حالا توانسته سهم خوبی از بازار منطقه امریکا را نیز به تصاحب خود در آورد. اما در سمت دیگر میدان وان پلاس کمپانی تازه تاسیسی است که با ارائه محصولات باکیفیت و البته ارزانقیمت، سعی در جلب مشتریان و خریداران دارد. در مقایسه هواوی آنر 8 و وان پلاس 3 قصد داریم متوجه شویم که کدام شرکت توانسته است گوشی بهتری را با قیمتی منصفانه به کاربران عرضه دارد. در ادامه با ما همراه باشید؛
ابعاد
گوشی آنر 8 نسبت به رقیب خود جمع و جور و کوچکتر به حساب میآید. در حقیقت گوشی وان پلاس 3 به میزان پنج درصد بلندتر و شش درصد نیز عریضتر است. این در حالی است که میزان ضخامت هر دو گوشی تقریبا برابر است.
وزن
تفاوت سنگینی گوشیها در این بخش تنها پنج گرم است. همانطور که مشاهده میکنید وان پلاس 3 گوشی سنگینتر به حساب میآید.
جنس بدنه
گوشی هوشمند هواوی آنر 8 دارای بدنه ای از جنس شیشه است و از این رو بسیار براق و لوکس به نظر میآید. هر چند بسیار لغزنده بوده و مسلما کاربر با نگه داشتن آن در کف دست خود ممکن است از افتادن ناگهانی آن نگرانی داشته باشد. این در حالی است که وان پلاس 3 تماما از آلومینیوم برس خورده ساخته شده است.
رنگبندی
شرکت هواوی سه رنگ سفید مایل به زرد (pearl white)، آبی (sapphire blue) و مشکی (midnight black) را برای گوشی آنر 8 خود انتخاب کرده است. این در حالی است که برای خریداری گوشی وان پلاس 3 تنها دو گزینه پیش روی شما قرار خواهد گرفت و آن هم نسخههای رنگی خاکستری و طلائی هستند.
ابعاد نمایشگر
وان پلاس 3 دارای نمایشگری به ابعاد 5.5 اینچ است. اما آنر 8 از صفحه نمایش 5.2 اینچی استفاده میکند. اگر نمایشگر وان پلاس 3 که بزرگتر است را 100 درصد در نظر بگیریم، صفحه نمایش آنر 8 5.6 درصد کوچکتر به حساب خواهد آمد. مسلما در مقایسه هواوی آنر 8 و وان پلاس 3 این موضوع یک شاخصه مهم به حساب خواهند آمد.
دقت تصویر (رزولوشن) نمایشگر
با این که ابعاد نمایشگر گوشیها متفاوت بود اما هر دو دستگاه از پنلی با دقت تصویر فول اچ دی (معادل 1920 × 1080 پیکسل) استفاده میکنند. اما از آن جایی که نمایشگر نماینده هواوی کوچکتر بود از نظر میزان چگالی تصویر، آنر 8 پیشتاز میدان خواهد بود. از طرفی صفحه نمایش آنر 8 کمی روشنتر از وان پلاس 3 است. در بررسی های به عمل آمده متوجه شدیم که حداکثر میزان روشنایی نمایشگر آنر 8 برابر با 455 نیت است. این در حالی است که این مقدار در گوشی وان پلاس 3 معادل 433 نیت بوده و از این رو در این بخش کمی ضعیفتر است.
با تمامی این تفاسیر، میزان دقت تصویر نمایشگر در گوشیهای ارتباط بسیار مستقیمی با قیمت آنها خواهد داشت. با توجه به مقرون به صرفه بودن این دو گوشی، میزان دقت تصویر آنها بسیار عالی در نظر گرفته خواهد شد. در واقع بسیاری از گوشیهای پرچمدار سال های گذشته از این میزان دقت تصویر استفاده میکردند هر چند امروزه گوشیهای حرفهای از دقت تصویر بالاتر QHD بهرهمند هستند.
نوع نمایشگر
پنل نمایشی به کار رفته در دو گوشی کاملا متفاوت از یکدیگر هستند. در حقیقت به واسطه وجود پنل نمایشی IPS در آنر 8، تصاویر با دقت رنگی بالا به نمایش در خواهند آمد. اما نماینده وان پلاس از پنل آمولد استفاده میکند و به همین دلیل رنگها با غلظت نسبتا بیشتری به نمایش در میآیند.
قابلیت Always on display
همانطور که احتمالا میدانید در قابلیت Always on display تنها بخشی از پیکسلها روشن میماند و در عین حال صفحه نمایش گوشی غیر فعال است. به دلیل این که در پنل نمایشی آمولد امکان خاموش سازی کامل یک پیکسل وجود دارد، بنابراین قرارگیری آن بر روی وان پلاس 3 که از چنین پنل نمایشی استفاده میکرد کار بسیار آسانی بود. اما قرار گیری این ویژگی بر روی نمایشگرهای IPS کار بسیار سختی بوده و نیاز به فناوریهای خاصی دارد. به همین دلیل در گوشی آنر 8 این ویژگی وجود ندارد. هر چند در گوشی ال جی جی 5 با وجود نمایشگر IPS این قابلیت دیده میشود.
با استفاده از قابلیت Always on display بدون روشن کردن صفحه نمایش گوشی میتوانید اعلانات جدید یا زمان و تاریخ را مشاهده نمایید. به نظر نمیآید این شاخصه بتواند در مقایسه هواوی آنر 8 و وان پلاس 3 برتری یک گوشی را ثابت کند زیرا قابلیت مزبور شارژ نسبتا زیادی از باتری گوشی کاربر را مصرف خواهد کرد.
پشتیبانی ارتباطی
خریداران آگاه باشند که هر دو گوشی به صورت آنلاک به فروش میرسند. اما در آمریکا این دو گوشی ممکن است به سختی به فروش روند. زیرا به دلایل پشتیبانیهای خاص مخابراتی و ویژگیهای ارتباطی گوشیها، در صورت استفاده از سیم کارتهای شرکتهای مخابراتی ورایزن، اسپرینت و U.S. Cellular، با خریداری این دو گوشی با مشکل مواجه خواهید شد. شاید بهتر باشد قبل از خریداری این دو گوشی پشتیبانیهای ارتباطی آن و سازگاری با سیم کارت خود را چک کنید (هر چند در ایران با مشکل خاصی مواجه نخواهید بود).
چیپست
هر دو گوشی از تراشههای قدرتمندی استفاده میکنند. این دو چیپ پردازشی مواردی هستند که بیشتر در گوشیهای سطح بالا و حرفهای شاهد آن هستیم. کیرین 950 که ساخت شرکتهای سیلکون (تحت مالکیت هواوی) است از نظر CPU قدرت بسیار بالایی دارد. حال آن که تراشه چهار هستهای اسنپدراگون 820 کوالکام موجود در وان پلاس 3 نسبت به رقیب خود فریم ریتهای بالاتری را در تست و بنچمارکهای گرافیکی نمایان میکند و از این رو به منظور اجرای بازیها بسیار مناسبتر خواهد بود. مسلما در مقایسه هواوی آنر 8 و وان پلاس 3 نوع چیپست، شاخصه ای بسیار مهم بود که هر دو گوشی از آن سربلند بیرون آمدند.
میزان حافظه رم
میزان حافظه رم بخشی است که وان پلاس 3 گوی سبقت را از آنر 8 میرباید. در حقیقت میزان حافظه رم در نماینده وان پلاس دقیقا دو برابر آنر 8 هواوی است. این موضوع تاثیر بسیار فراوانی بر روی عملیات مالتی تسکینگ گوشیها خواهد گذاشت.
میزان حافظه داخلی
درست همانند بخش قبلی، در این قسمت نیز شاهد برتری گوشی وان پلاس 3 هستیم. در حقیقت میزان حافظه داخلی پیشفرض این گوشی دو برابر بیشتر از هواوی آنر 8 است. مسلما میزان حافظه رم 64 گیگابایتی مقدار بالایی است که هر کاربری آرزوی داشتن آن را دارد. اما در بخش بعدی متوجه میشوید که چرا وان پلاس این میزان را انتخاب کرده است.
پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
گوشی هوشمند هواوی آنر 8 قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه جانبی میکرو اس دی تا میزان 128 گیگابایت دارد. این در حالی است که وان پلاس 3 شیاری به جهت قرار دادن کارت حافظه بر روی بدنه خود ندارد. البته میزان حافظه داخلی بالای آن احتمالا شما را از خریداری کارت حافظه جانبی بی نیاز خواهد کرد.
سرویس Android Pay
هر دو گوشی از سخت افزاری NFC برخوردار هستند. علاوه بر آن هر دو دستگاه نیز از سرویس اندروید پی (Android Pay) پشتیبانی خواهد کرد. شاید این سرویس قابلیتهای خاص سامسونگ پی (Samsung Pay) را نداشته باشد اما موسسات و شرکتهای مالی و بانکی بیشتری با آن در حال همکاری هستند.
ظرفیت باتری
هر دو گوشی دارای باتری با ظرفیت یکسان و بالای 3000 میلی آمپر ساعتی هستند. هر چند بهینهسازیهای نرم افزاری است که در زمینه مدت شارژدهی حرف آخر را میزند.
قابلیت تعویض باتری
امروزه بسیاری از گوشیهای هوشمند دارای بدنه ای یکدست و یکپارچه بوده و به همین دلیل امکان دسترسی کاربر به باتری و جداسازی قاب پشتی گوشی وجود نخواهد داشت. وان پلاس 3 و هواوی آنر 8 نیز از این قاعده مستثنا نبوده و قاب پشتی آنها را نمیتوان جدا کرد.
فناوری شارژ سریع
هواوی اعلام کرده است که با استفاده از فناوری شارژ سریع موجود در گوشی آنر 8 میتوانید با استفاده از آداپتور 9 ولت 2 آمپر باتری آن را از ظرفیت صفر تا 47 درصد در مدت زمان نیم ساعت شارژ کنید. با ده دقیقه شارژ گوشی نیز میتوانید به مدت دو ساعت با گوشی تماس صوتی برقرار نمایید. اما بهتر است بدانید که وان پلاس 3 نیز دست خالی به میدان نیامده است. نماینده وان پلاس با استفاده از شارژر خود میتواند شارژ باتری را در مدت زمان نیم ساعت از صفر تا 63 درصد شارژ کند.
بر اساس ادعای وان پلاس، این گوشی از تکنولوژی اختصاصی Dash Charge این کمپانی استفاده میکند که بر خلاف دیگر فناوریهای شارژ سریع، گرمای کمتری را در هنگام فعالیت تولید میکند.
فناوری شارژ بیسیم
با این که هر دو گوشی از فناوری شارژ سریع باتری گوشی برخوردار هستند اما به منظور شارژ باتری آنها، حتما میبایست گوشیها را به کابل مربوطه متصل کرد. به نظر شما در مقایسه هواوی آنر 8 و وان پلاس 3 فناوریهای شارژ گوشی میتواند نقش خاصی در برتری گوشیها بازی کند.
دقت دوربین
میزان دقت تصویر حسگر دوربینهای اصلی و سلفی میتواند در مقایسه هواوی آنر 8 و وان پلاس 3 نقش مهمی را بازی کند. همان طور که در تصویر بالا مشاهده میکنید هر دو گوشی در بخش دوربینهای اصلی و سلفی (به ترتیب) دارای سنسورهایی با دقت 12 و 8 مگاپیکسل هستند. در قسمت دوربین اصلی، رزولوشن مشابه با چیزی است که در دیگر گوشیهای پرچمدار نیز دیده میشود. اما دقت دوربین سلفی کمی بالاتر از حد انتظار بوده و مسلما در این بخش تصاویر سلفی با شارپنس بالا ثبت خواهد شد. کسانی که اهل عکاسی سلفی هستند این دو گوشی میتواند بهترین گزینه برای آنها باشد.
دیافراگم (نسبت کانونی) دوربین اصلی
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید دوربین اصلی وان پلاس 3 دیافراگمی بازتر از آنر 8 دارد. به همین دلیل در هنگام عکاسی در محیطهایی با شرایط نوری ضعیف، وان پلاس 3 مناسبتر خواهد بود. از طرفی این موضوع بر روی عمق میدان تصویر نیز تاثیر داشته و از این رو وان پلاس 3 بهتر میتواند پس زمینه سوژه خود را تار کند. هر چند آنر 8 در بخش نرم افزاری دارای قابلیتهایی است که میتواند به صورت مصنوعی عملیات تارسازی و اثر بوکه را بر روی تصاویر ثبت شده اعمال کند.
دوربین دوگانه
درست همانند اپل آیفون 7 پلاس، هواوی آنر 8 نیز در بخش دوربین اصلی دارای دو لنز بوده و به اصطلاح از دوربین دوگانه استفاده میکند. هر چند ساختار دوربین دوگانه در نماینده هواوی و اپل کاملا با یکدیگر تفاوت دارد. در آیفون 7 پلاس دوربین دوگانه، زوم اپتیکال دو برابری به همراه زوم دیجیتال 10 برابری را فراهم میآورد. اما در نماینده هواوی همان ساختار و ماژول دوربین هواوی پی 9 را شاهد هستیم. یعنی یکی از دوربینها رنگی و معمولی عکاسی کرده و دیگری سیاه و سفید تصاویر را به ثبت میرساند. حسگر دوربین دوم به منظور ثبت هر چه بهتر تصاویر در محیطهای تاریک بسیار عالی خواهد بود. وان پلاس 3 تنها یک دوربین اصلی دارد.
سیستم لرزشگیر تصویر دوربین
متاسفانه دوربین هواوی آنر 8 فاقد سیستم لرزشگیر تصویر است. به همین دلیل در هنگام عکاسی در شب ممکن است با مشکل مواجه شده و تصاویر به صورتی تار ثبت گردد. اما در سمت دیگر میدان دوربین اصلی وان پلاس 3 دارای سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) بوده و از این رو در هنگام عکاسی یا فیلمبرداری، لرزش دستانتان باعث تاری تصاویر ثبت شده نخواهد شد.
حسگر اثر انگشت
امروزه وجود حسگر تشخیصدهنده اثر انگشت حتی بر روی گوشیهای میانرده نیز شاخصهای ضروری به نظر میآید. در هر صورت هر دو گوشی از این نظر یکسان هستند. هر چند از نظر محل قرارگیری با یکدیگر تفاوت دارند. سنسور اثر انگشت وان پلاس 3 در بخش جلویی و درست زیر نمایشگر دستگاه بر روی کلید هوم قرار دارد اما در آنر 8 این سنسور در بخش پشتی دستگاه جای داده شده است.
مقاومت در برابر نفوذ آب
هم اکنون تقریبا تمامی گوشیهای پرچمدار سطح بالای شرکتهای مشهور ضد آب هستند. اما انتظار نداشته باشید که این گوشیها با این قیمت مقرون به صرفه بتوانند در برابر نفوذ آب مقاومت از خود نشان دهند.
درگاه ارتباطی و شارژ گوشی
هر دو گوشی هوشمند از درگاه به روز یو اس بی تایپ سی (USB Type-C) استفاده میکنند.
سیستم عامل و رابط کاربری
هر دو گوشی آنر 8 و وان پلاس 3 از نسخه 6.0 سیستم عامل اندروید موسوم به مارشمالو به طور پیشفرض استفاده میکنند. از طرفی هر دو دستگاه به رابط کاربری اختصاصی کمپانی خود نیز مجهز شدهاند که البته باز هم هر دو نسخه از آنها شباهت بسیار زیادی به اندروید خام و ساده دارد. به احتمال بسیار زیاد در آینده نزدیک شاهد عرضه اندروید نوقا برای گوشی وان پلاس 3 خواهیم بود. هواوی آنر 8 نیز احتمالا تا پایان سال میلادی جازی این آپدیت را دریافت خواهد کرد.
تاریخ عرضه
هر دو گوشی در ابتدای سال میلادی جاری وارد بازارهای فروش شدند. اختلاف زمانی عرضه آنها تنها یک ماه است.
قیمت پایه (خرده فروشی)
هیچ کدام از این دو گوشی تحت قرارداد با اپراتورهای امریکایی نیستند. در نتیجه حتی در آمریکا نیز کاربران باید این دو گوشی را با قیمت اصلی خریداری نمایند. گرچه هر دو گوشی دستگاههایی مقرون به صرفه به حساب خواهند آمد و نیازی به خالی کردن حساب بانکیتان نخواهد بود. هر دو گوشی قیمتی یکسان برابر با 400 دلار داشته و با توجه به مشخصات فنی و قابلیتهای موجود بسیار ارزان به حساب میآیند. جالب است بدانید که گوشیهایی با مشخصات فنی نسبتا مشابه همانند سامسونگ گلکسی اس 7 و یا اپل آیفون 7 به ترتیب قیمت پایهای برابر با 670 و 649 دلار دارند.
با وجود قیمتی یکسان، به نظر میرسد گوشی وان پلاس 3 از مشخصات فنی نسبتا بهتری برخوردار باشد. هر چند اختلاف آنها ناچیز است. در مقایسه هواوی آنر 8 و وان پلاس 3 انتخاب شما به عنوان گوشی برتر، کدامیک از این گزینهها است؟
منبع : gadgetnews.ir