بازار اسمارت فون ها به شدت متنوع و افراطی است، انواع دستگاهها در برچسب های مختلف با مشخصه های متنوع وارد بازار شده اند. یکی از گوشی های رده میانی، محصول جدید الکاتل یعنی Idol 4S می باشد که 400 دلار قیمت دارد، اما ساختار خوبی داشته، عملکرد ان رقابتی است، و با ارائه مشخصه های تازه ای همچون هدست VR با طراحی سفارشی می تواند توجه خریداران را جلب نماید.
درون جعبه
- گوشی Alcatel Idol 4S
- کابل Micro USB
- آداپتور Fast charging
- راهنمای کاربر
- ابزار سیم
- ایربادهای JBL earbuds
- عینک VR آلکاتل
طراحی
اولین چیزی که در طراحی این دستگاه متوجه خواهید شد، عدم کشش شیشه جلو به انتهای لبه های بالا و پایین دستگاه است، چند میلیمتر از قاب فلزی برای نگه داشتن اسپیکرهای استریو تلفن جلو امده است. عجیب است، پنجره های اسپیکر در پشت و جلوی دستگاه مشابه هم دیده می شوند، گرچه ظاهرا خود اسپیکر تنها رو به جلو قرار گرفته است.
کامپوننت دیگر جالب توجه نیز دکمه دایره ای شکل “Boom key” در پهلوی تلفن است که به عنوان یک رابط چند منظوره دسترسی سریع به برخی نرم افزارها را فراهم می اورد و بعبارتی یاداور دکمه پاور در مدل های قدیمی اکسپریا است.
غیر از دو مشخصه فوق، Idol 4S دارای نمای کاملا استانداردی است، دوربین در پشت تلفن بیرون زده و توسط فلش LED در پهلو و اسکنر اثرانگشت در پایین احاطه شده است. در لبه های پایین تلفن نیز پورت micro USB در وضعیت نامتعادل قرار گرفته و جک هدفون در بالا تعبیه شده است. در پهلوی راست و بالای کلید Boom نیز تنظیم کننده صدا قرار دارد و در پهلوی چپ نیز دکمه پاور و صفحه مربوط به جایگاه SIM/microSD تعبیه شده اند.
صفحه نمایش
از اینکه گوشی های رده میانی همه مشخصه های پرچمداران رده بالا را ارائه دهند بسیار جذاب است، و الکاتل تنها در یک بخش اینچنین ظاهر شد و ان هم بخش نمایشگر است. گوشی مورد بررسی ما به نمایشگر 5.5 اینچی quad-HD (1440 x 2560) AMOLED مجهز شده است. شفاف بوده، گرچه رنگ ها اشباع شده است، اما نسبت به نمایشگرهای اشباع شده OLED نیز دقیق و خوب بنظر می اید.
متاسفانه افکت شیشه منحنی “2.5D” در لبه بر روی نمایشگر اثر گذاشته و گرچه سبک کلی تلفن هایی مانند Galaxy S7 edge را بکار گرفته، اما کاملا انچه نیست که این دستگاهها انجام می دهند. در واقع یک خط نازک در حاشیه دستگاه بکار رفته که نشان دهنده بین هم قرار گرفتن چند لایه شیشه ای می باشد و ظاهرا به تقلید از تلفن های منحنی ساخته شده است. از لحاظ فنی، دارای محافظ نمایشگر 2.5D است و در نهایت نمایشگر خوبی بنظر می اید.
رابط کاربری و قابلیت ها
موبایل الکاتل پلتفرم اندروید Android 6.0.1 را اجرا کرده و شامل مشخصه های اضافی بیش از حد افراطی نمی باشد. برخی فرمان ژست های حرکتی، میانبرهای لاک اسکرین را شامل شده و همچون Amazon Fire Phone-like دارای افکت های سه بعدی مصنوعی است که در زمان مورب کردن گوشی نمایش داده می شود، اما انچه بیشتر از همه جلوه می نماید، افزودن دکمه سخت افزاری Boom است.
نرم افزار دستگاه اجازه تنظیم کلید Boom را برای چندین استفاده اصلی می دهد: چنانکه می توانید تنظیمات بالای این کلید را برای تهیه اسکرین شات، راه اندازی یک نرم افزار خاص یا حتی راه اندازی دوربین تلفن استفاده کنید. مورد اخر میان فشارهای طولانی و کوتاه تفاوت قائل شده تا میان حالت های عکسبرداری جابجا شود، اما متاسفانه کلید Boom فاقد مکانیزم دو مرحله ای برای کارهایی از قبیل نیم فشار برای فوکوس یا فشار کامل برای شاتر می باشد.
تنظیمات کلید Boom key
بعلاوه این کلید شامل مشخصه “Boom effects” می شود، که در عوض ارائه قابلیت های بسیار خاص به کلید نیز عملیات متفاوتی را بسته به نرم افزاری که درون ان هستید انجام می دهد. می تواند وضوح صدا را در مکالمات افزایش دهد، جلوه های خاصی را در ویدئو اعمال کند، باس را در پلیر موزیک افزایش دهد یا حتی به عنوان یک تریگر برای افزایش نیترو در بازی های مسابقه ای استفاده شود.
دستگاه الکاتل شامل اسکنر اثرانگشت است که نه تنها جایگاه ان در پشت تلفن پسند ما نیست، بلکه از لحاظ شناسایی برای ورود با مشکل همراه است، گرچه برای حداقل دو اسکن برای باز کردن سریع تلفن در حد متوسط است، اما نیاز به سه یا چهار اسکن برای ورود نیاز می باشد.
پردازنده و فضای ذخیره سازی
اولین باری که شنیدیم الکاتل یک گوشی با نمایشگر quad-HD و پردازنده های سری Snapdragon 600 را به ارمغان اورده، در مورد عملکرد دستگاه در شک و تردید بودیم، اما ظاهرا جای نگرانی نیست، چرا که Idol 4S تراشه Snapdragon 652 موسوم به 620 را به همراه دارد و تغییر نام ان برای تاکید بر میزان پیشرفت های صورت گرفته در این تراشه در مقایسه با دیگر اسنپدراگون های سری 600 می باشد که البته غیر از این هم نمی باشد.
برای نمونه در مقایسه نتایج بنچمارک ها با گوشی Moto G4 مجهز به تراشه اسنپدراگون617 نیز دستگاه الکاتل در اکثریت ازمون ها نیز دو برابر امتیاز را کسب کرده است. استفاده دنیای واقعی تلفن ها نیز بطور مشابه قدرت تراشه 652 را نشان می دهد، چنانکه با ان اسکرول روان است و زمان پاسخگویی سریع می باشد. گرچه در حد و اندازه قدرت تراشه های پیشرفته ای مانند اسنپدراگون820 نمی باشد، اما انتخاب بسیار خوبی برای گوشی های ارزانی مانند Idol 4S می باشد.
این دستگاه 32 گیگابایت حافظه داخلی دارد و امکان ارتقا حافظه از طریق کارت های microSD را فراهم می اورد. و خوشحالیم از اینکه دارای سه گیگابایت حافظه رم است.
اتصالات
Idol 4S بصورت یک دستگاه انلاک شده بفروش می رسد و سازگار با اپراتورهای T-Mobile یا AT&T است و بعبارتی تمامی باندهای این اپراتورها را پشتیبانی می نماید. اگر در جاهای دیگر زندگی می کنید یا در فکر استفاده از حامل دیگری هستید، بخاطر داشته باشید که باندهای 2، 4، 5، 7، 12، و 17 شبکه LTE در دستگاه الکاتل پشتیبانی می شوند.
دیگر اپشن اتصالات شامل Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac ،Bluetooth 4.2 و NFC است.
دوربین
گوشی Idol 4S دارای دوربین اصلی 16MP با سنسور اصلی Sony IMX 298 است، همان سنسوری که در دستگاههای OnePlus 3 یا Huawei Mate 8 استفاده شده است. دوربین 8 مگاپیکسل جلو از نوع wide-angle با زاویه 84 درجه بوده و همچنین شامل یک فلش LED پنهان شده می باشد.
الکاتل در بخش نرم افزاری کمی جاه طلبانه پیش رفته، چنانکه علاوه بر ارائه حالت های استاندارد auto/pro/panorama/video از دوربین اسمارت فون های معمولی خود نیز حالت micro-video و نرم افزار Fyuse برای ساخت تصاویر سه بعدی را ارائه داده است. مورد اخر گرچه ترفند جالبی است، اما بهبود قابل توجهی را در تجربه دوربین فراهم نمی اورد.
تصاویر دستگاه الکاتل در اکثریت زمان ها خوب بنظر می ایند، حداقل در کراپ کامل. اما تصاویر ثبت شده در فوکوس کامل نبوده یا با وجود صحنه کامل از لحاظ نورپردازی نیز سردرگم و مات بنظر می ایند.
همچنین در حالت خودکار با وجود نور فراوان در محیط عکسبردای با توجه به سرعت شاتر از مساله motion blurring رنج می بریم.
دیگر نیازی به گوشی های کلاس پرچمدار برای ضبط ویدئوهای فوق رزولوشن بالا 4K نداریم و میان سنسور 16MP و تراشه Snapdragon 652، گوشی Idol 4S دارای قابلیتی فراتر از فیلمبرداری HD است.
عملکرد در حالت های فیلمبرداری 4K و 1080p و 720p نیز یکسان بوده و هیچیک طبق انتظارات ما تصاویر شفاف را نمی سازند. فوکوس دوباره در حین فیلمبرداری کمی با مشکل همراه بوده، و دوربین در تلاش برای دوباره دستیابی شی در حال حرکت درون قاب با چالش مواجه است.
چندرسانه ای
اسپیکرهای استریو در جلو دستگاه راه حل خوبی است و الکاتل با چنین پیاده سازی نیز عملکرد خیلی خوبی را نتیجه گرفته است. صدا بلند، واضح و قدرت باس کافی دارد، و در کل قابل قبول است.
همچنین تلفن الکاتل شامل مجموعه ای از ایربادهای JBL است، گرچه عملکرد انها به اندازه اسپیکرهای دستگاه ما را تحت تاثیر قرار نداده است.
از لحاظ سخت افزار در کل خوب است، اما بخش نرم افزای شامل قابلیت Waves MaxxAudio است که برای دستکاری سطوح و اکولایزرها قابل استفاده است، و حتی شامل حالت auto-mode برای مدیریت این نوع تنظیمات می باشد، اما اینطور احساس می کنیم که بهینه ساز صوتی نرم افزار بطور کلی اشتباه است.
کیفیت تماس
کیفیت صدا در بخش مکالمات واقعا راضی کننده بوده، چنانکه صدای تمیز، قابل فهم و بدون پارازیت را ساخته است، گرچه چنین توصیف صدایی در انسوی مکالمه مطرح نمی باشد و گاهی افراد حاضر در انطرف مکالمه در شنیدن صدای ما مشکل دارند، اما ممکن است این مساله به اتصالات سلولار برگردد.
باتری
دستگاه الکاتل دارای باتری به ظرفیت سه هزار میلی امپر ساعت است که در تست های ما برای هفت ساعت استقامت کرده که در مقایسه با دیگر گوشی های مدرن بسیار خوب است.
زمان شارژ از صفر تا 100 این دستگاه تنها 83 دقیقه است.
نتیجه گیری
عینک پلاستیکی VR دستگاه Idol 4S دارای ساختار محکم است و اپتیک های خوبی دارد، و همان چیزی است که ما از یک مدل سفارشی انتظار داریم و واقعا بخوبی متناسب برای گوشی Idol 4S ساخته شده است، اما کمی بیشتر از یک فانتزی می باشد، و فاقد الکترونیک های اضافی از Samsung's Gear VR است. ناامیدکننده تر از همه اینکه فاقد تنظیمات focal/pupil-distance است، و امیدواریم مدل پیشرفته تر از این هدست ساخته شود.
اما به خود دستگاه برگردیم که واقعا چیز بدی نیست و در کل بسیار خوب است. مشکلات با گوشی الکاتل نسبت به رقبا کمتر است و معامله خوبی بحساب می اید. این گوشی با قیمت 400 دلار اولین تلفن اندرویدی پیشنهادی ما به شما نمی باشد.
نسخه نرم افزار دستگاه مورد بررسی ما: Android 6.0.1; Build Number: 4AGB-UEB10
نقاط قوت
- اسپیکرهای استریو خیلی خوب
- هدست VR و ایربادهای JBL که هر دو لوازم جانبی خوبی به شمار می روند
- عمر باتری خوب و زمان شارژ سریع
- عملکرد تراشه Snapdragon 652 بد نیست
نقاط ضعف
- تلفن های بهتری در بازه قیمت مشابه در دسترس هستند
- کلید Boom key پیچیدگی های زیادی دارد
- عملکرد اسکنر اثرانگشت سریع نبوده است
- دوربین در بهترین حالت فقط قابل قبول است
منبع : topinearth