در عصری زندگی می کنیم که پیشرفت علم و تکنولوژی به صورت لحظه به لحظه و با سرعت بسیار زیادی در جریان است.این پیشرفت تا حدی محسوس است که برخی تکنولوژی های محبوب ۱۰ سال پیش را حتی نمی توان با نمونه های امروزی آنها مقایسه کرد. در ادامه این خبر با مای بی سی همراه باشید.
مصداق بارز این موضوع را می توان در تلفن های همراه مشاهده کرد.محصولاتی که روز به روز هوشمند تر و متفاوت تر از قبل روانه بازار شده و رقابت بسیار سختی میان کمانی های تولید کننده آنها در جریان است.برای درک بهتر این موضوع ، در این مطلب نگاهی داریم به ۶ گوشی موبایلی که ۱۰ سال پیش، حکمران بازار موبایل بودند.
در سال ۲۰۰۶ میلادی گوشیهای موبایل با آنچه امروز از گوشی موبایل برای خود تعریف کرده ایم بسیار فرق می کردند. اولین آیفون اپل یک سال بعد یعنی در سال ۲۰۰۷ به میدان آمد و اولین گوشی اندرویدی دنیا یعنی T-Mobile G1/ HTC Dream در اواخر سال ۲۰۰۸ میلادی روانه بازار شد. این یعنی ۱۰ سال پیش شاید میشد دنیا را بدون آیفون و گوشی اندرویدی تصور کرد.
۱۰ سال پیش سیستمعامل محبوب دنیا سیمبین بود که شاید اکثر کاربران امروزی با آن خاطره داشته باشند و شرکت نوکیا هم مطرحترین و بزرگترین تولیدکننده گوشیهای آن زمان بود. پس از سیمبین سیستمعاملهای مثل ویندوز موبایل، بلکبری، Palm و لینوکس در رتبههای بعدی پلتفرمهای بودند. امروزه اکثر گوشیهای هوشمندی که روانه بازار میشوند از یک سبک طراحی پیروی کرده و اغلب شبیه به هم هستند، البته شاید این مسئله درست باشد که وقتی تمام یک گوشیهوشمند را صفحهنمایش آن در بر گرفته باشد، کمی سخت خواهد بود که تولیدکنندگان بخواهند در طراحی آن خلاقیت به خرج دهند؛ اما در مقابل، سال ۲۰۰۶ را میتوان مانند سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ سالی پر از گوشیهای هوشمند در شکل و شمایلهای مختلف دانست.
در این نوشتار قصد داریم تا با زنده کردن خاطرات، شما را به ۱۰ سال پیش برده و با ۶ دستگاه از بهترین و عالیترین گوشیهای سال ۲۰۰۶ آشنا کنیم (به ترتیب حروف الفبا) که البته ممکن است بعضا با آنها آشنایی داشته باشید. به هرحال زنده کردن دوباره خاطرات شاید خوشایند بوده و بتوانید امکانات بهترین گوشیهای آن زمان را با امکانات گوشیهای هوشمند امروزی مقایسه کنید.
BlackBerry Pearl 8100
گوشی بلکبری Pearl 8100 را میتوان تکامل یافته گوشیهای سری ۷۱۰۰ البته بدون کیبورد تمام QWERTY (که لازمه تمام گوشیهای بلکبری است) این شرکت کانادایی دانست که بجای کیبورد QWERTY از یک کیبورد Sure Type با ۴ ردیف کلید که هر کلید نماینده ۲ حرف است (بجر حروف L و M که دارای کلیدهای جداگانه هستند) برخوردار است. این کیبورد در کنار صفحه نمایش ۲.۲ اینچی غیرلمسی با رزولوشن ۲۴۰ در ۲۶۰ پیکسل گوشی Pearl 8100 را در مقایسه با سایر گوشیهای بلکبری که دارای کیبوردهای بزرگ هستند، جمع و جورتر ساخته است.
این دستگاه اولین گوشی بلکبری بود که از یک دوربین با کیفیت ۱.۳ مگاپیکسل به همراه فلاش LED، مدیاپلیر، درگاه کارت حافظه میکرواسدی بهره میبرد که بر خلاف سایر گوشیهای این شرکت توانسته بود نظر جوانان را به خود جلب کرده و بدین ترتیب داشتن یک گوشی بلکبری را خاص جلوه دهد. البته این گوشی دارای نقاط منفی هم بود؛ چراکه از ۳G، وایفای و GPS بیبهره بود. درآن زمان Pearl 8100 با اندازهای ۰.۵۷ اینچی خود (۱۴.۵ میلیمتر) باریکترین گوشیهوشمند بلکبری به شمار میرفت. البته در مقایسه با گوشیهای هوشمند امروزی، محصول بلکبری با لفظ باریکترین، فاصله زیادی دارد.
HTC TyTN
گوشیهوشمند HTC TyTN یکی از شایستهترین گوشیهای مبتنی بر پلتفرم ویندوز موبایل در سال ۲۰۰۶ بود که نسخه ۵.۰ ویندوز موبایل پروفشنال را اجرا کرده و نرمافزارهایی نظیر مایکروسافت ورد موبایل، مایکروسافت اکسل، DirectPush email و اینترنت اکسپلورر را ارائه میداد.
جدا از ویندوزموبایل، ویژگیها و مشخصاتی که TyTN را برجستهتر میکرد، برخورداری این گوشی از یک کیبورد کشویی QWERTY به همراه ۳G، وایفای، صفحه نمایش لمسی مقاومتی ۲.۸ اینچی با رزولوشن ۲۴۰ در ۳۲۰ پیکسل و قلم استایلوس که برای گوشیهای لمسی مقاومتی لازم و ضروری است، بود. این گوشیهوشمند یا به عبارت بهتر کامپیوتر جیبی که لفظ غالب برای خطاب کردن گوشیهای ویندوز موبایل آن زمان به شمار میرفت، دارای کی دوربین اسثلی ۲ مگاپیکسلی بود و حتی یک دوربین در جلوی خود هم داشت. گفتنی است این گوشی به نامهای دیگری چون HTC Hermes، HTC P4500، Cingular (AT&T) 8525، T-Mobile MDA Vario II و O2 XDA Trio هم شناخته میشود.
Motorola Q
گوشی موتورولا Q که با نام Q8 هم شناخته میشد، علیرغم اینکه در ژوئن ۲۰۰۵ معرفی شده بود تا نیمه سال ۲۰۰۶ روانه بازار نشد. این گوشی برای رقابت با گوشیهای هوشمند بلکبری تولید شد و از یک طراحی ساده با صفحهکلید تماما QWERTY و صفحه نمایش ۲.۴ اینچی با رزولوشن ۳۲۰ در ۲۴۰ افقی (غیرلمسی) برخوردار بود. صفحه نمایش این گوشی دقیقا در مرکز قاب جلویی تعبیه نشده بود، بلکه کمی نزدیک لبه سمت راستی گوشی قرار گرفته بود تا جذابیت مسخرهای را به آن بدهد. Moto Q با اندازه ۰.۴۵ اینچی (۱۱.۵ میلیمتری) یک گوشی بسیار نازک و شیک در سال ۲۰۰۶ به شمار میرفت. با دانستن این اندازهها در مییابیم که استاندارهای صخامت گوشیها در سال ۲۰۰۶ چقدر پایین بوده است.
این گوشی موتورلا هم مانند HTC TyTN نسخه ۵.۰ ویندوز موبایل را که مخصوص گوشیهای غیرلمسی ارائه شده بود را اجرا کرده و دارای یک دوربین اصلی با سنسور ۱.۳ مگاپیکسلی و درگاه کارت حافظه میکرو اسدی بود. گفتنی است Moto Q فاقد GPS و وایفای بوده و ۳G هم تنها در مدلهای CDMA آن ارائه میشد.
Nokia N93
در پی موفقیت گوشیهای N90 و N92 نوکیا، گوشی N93 در ژولای ۲۰۰۶ وارد بازار شد و به عنوان پیشرفته ترین دوربیندار گوشیهای این شرکت فنلاندی در آن تاریخ مشهور شد. N93 در زمره گوشیهای رده بالای سری N نوکیا بود که امکانات چندرسانهای تمام عیاری نظیر دوربین ۳.۲ مگاپیکسلی Carl Zeiss با بزرگنمایی ۳X، فوکوس خودکار و فیلمبرداری با رزولوشن ۶۴۰ در ۴۸۰ پیکسل با نرخ فریم ۳۰ فریم برثانیه داشت. این اولین گوشی نوکیا بود که از بزرگنمایی اپتیکال و ویژگیهای فیلمبرداری پیشرفته بهره میبرد.
گوشی N93 نوکیا مانند N90 دارای یک صفحه نمایش ۲.۴ اینچی QVGA با رزولوشن ۲۴۰ در پیکسل چرخان بود که در پشت قاب خود یک نمایشگر ثانویه با رزولوشن ۱۲۸ در ۳۶ پیکسل داشت. ۳G، وایفای و ادوبی فلش لایت در این گوشی ارائه میشدند اما خبری از GPS نبود و به لطف نسخه ۹.۱ سیستمعامل سیمبین (ویرایش سوم سری ۶۰)، N93 میتوانست بهتر از بسیاری از گوشیهای هوشمند موجود در بازار آن زمان، اعمال چندوظیفهای را انجام دهد. این گوشی مانند تمام گوشیهای تاشوی نوکیا بسیار چاق و سنگین بود، وزنی معادل ۱۸۰ گرم داشت و دارای ابعادی در حدود ۴.۶۵ در ۲.۱۸ در ۱.۱۱ اینچ (۱۱۸ × ۵۵.۵× ۲۸ میلیمتر) در هنگامی که بسته بود، داشت.
Palm Treo 680
گوشی Treo 680 اولین گوشیهوشمند شرکت Palm بود که از یک آنتن داخلی بهره میبرد و همین ویژگی آن را در مقایسه با سایر گوشیهای این شرکت مدرن و شکیل جلوه میداد. این گوشی سیستمعامل Palm OS را اجرا کرده و ترکیبی مناسب از یک صفحه نمایش ۲.۵ اینچی با رزولوشن ۳۲۰ در ۳۲۰ را در کنار کیبورد QWERTY ارائه میداد و از یک قلم استایلوس برخوردار بود.
علیرغم اینکه گوشی Treo 680 وایفای و ۳G را رائه نمیداد، یک گوشی مقرونبهصرفه برای استفاده جهت ارسال ایمیل، وبگردی و ارسال پیامک بود که در انواع رنگها نظیر قرمز و نارنجی عرضه میشد.
Sony Ericsson W950
گوشی W950 سونیاریکسون به عنوان بخشی از گوشی موسیقی محور سری واکم این شرکت، با پشتیبانی از ۳G و برخورداری از سیستمعامل سیمبین نسخه UIQ و صفحه نمایش لمسی ۲.۶ اینچی با رزولوشن ۲۴۰ در ۳۲۰ پیکسل به همراه قلم استایلوس یک از گوشیهای مطرح و محبوب آن زمان بود.
این گوشی با کلیدهای اختصاصی چندرسانهای، پخش کننده موزیک حرفهای واکمن و رادیو FM استریو به بازار عرضه شد و دارای ۴ گیگابایت حافظه داخلی بود که در آن زمان برای خود میزان بالایی به شمار رفته و به ندرت مانند آن یافت میشد. البته این گوشی از کارت حافظه خارجی پشتیبانی نمیکرد و بخاطر اینکه دوربین نداشت، مشهور شده بود.
منبع: gadgetnews.ir