پس از ماهها مذاکره بین ایران و گروه ۱+۵، گویا بالاخره موعد اجرای مفاد توافق هستهای فرا رسیده. اما آیا با برچیده شدن تحریمها، امکان ورود شرکتهای بزرگ تکنولوژی به بازار ایران فراهم شده؟ آیا در ماههای آینده شاهد حضور رسمی اپل، گوگل، مایکروسافت یا جنرال الکتریک در ایران خواهیم بود؟
اگر شما هم میخواهید از جدیدترین وضعیت حضور شرکتهای خارجی در ایران مطلع شوید، در ادامهی این مطلب با ما همراه باشید.
با برداشته شدن تحریمهای ایران، بزرگان دنیای تکنولوژی مثل اپل و مایکروسافت و غولهای نفتی مانند رویال داچ شِل و شرکتهای عظیم صنعتی چون جنرال الکتریک و بویینگ برای حضور در بازار ایران خود را آماده میکنند. برچیده شدن تحریمها به ایران کمک میکند تا صادرات نفت خود را افزایش داده و سرمایهگذاریهای خارجی بیشتری را جذب کند.
وزارت خزانهداری ایالات متحدهی آمریکا هم گفته که به محض اجرای توافق و برداشته شدن تحریمها، به شعبههای بینالمللی شرکتهای آمریکایی اجازه میدهد تا فرصتهای حضور در ایران را بررسی کنند. لازم به ذکر است که در سال ۲۰۱۲، کنگرهی آمریکا قانونی را مبنی بر ممنوعیت حضور شعبههای شرکتهای آمریکایی در ایران وضع کرده بود.
اما شاید برای بسیاری از جوانان علاقهمند به حوزهی تکنولوژی، حضور و فعالیت رسمی شرکتهایی مثل اپل، گوگل یا مایکروسافت در ایران از جذابیت بیشتری برخوردار باشد. چند هفتهی پیش وبسایت والاستریت ژورنال از برنامهریزی شرکتهای اپل، جنرال الکتریک و HP برای حضور در ایران خبر داد. شعبهی سوییسی شرکت HP برای فروش مستقیم محصولات خود در بازار ایران رایزنیهایی انجام داده است. گویا شرکت اپل هم به فکر راهانداختن فروشگاههای اختصاصی خود در ایران است.
اما صف طولانی شرکتهای خارجی برای ورود به ایران، تنها به شرکتهای فعال در زمینهی تکنولوژیهای مصرفی ختم نمیشود. شرکتهای نفتی شل و توتال که اروپایی هستند، احتمالا مسیر سادهتری را برای حضور در ایران در پیش خواهند داشت.
جنرال الکتریک، در زمان تحریم و در چارچوب برخی معافیتهای انساندوستانه، برخی تجهیزات پزشکی را به بازار ایران وارد میکرد. از این رو این شرکت با توجه به تجربهی فعلیاش میتواند خیلی زود کسبوکار خود را در بازار ایران رونق بدهد.
با اجرایی شدن برجام و برچیدن شدن تحریمها، شرکتهای تکنولوژی این فرصت را دارند تا دفاتر رسمی خود را در ایران باز کنند. دیدن فروشگاههای رسمی اپل استور یا مایکروسافت در خیابانهای شهرهای ایران، بهطور حتم برای طرفداران محصولات این شرکتها هیجانانگیز است؛ اما این اتفاق لزوما بهمعنای بهبود بازار کار و رشد اقتصادی است؟ نظر شما در مورد حضور احتمالی این شرکتها در ایران چیست؟ آیا این گشایش، در نهایت به رشد بازار کسبوکار در ایران میانجامد؟ نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: mag.digikala.com