فارادی فیوچر (Faraday Future) نام یک شرکت جدید ساخت خودروهای الکتریکی است که رقیب مستقیم «تسلا موتورز» به حساب میآید. این شرکت در نمایشگاه CES 2016، از مدل مفهومی خودرویی به نام FFZERO 1 رونمایی کرد که ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت دارد و میتواند به بیشینهی سرعت ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
اگر این خودرو ساخته شود، قویترین و سریعترین خودروی الکتریکی جهان خواهد بود.
فارادی فیوچر شرکتی نسبتا نو پا برای ساخت خودروهای الکتریکی است که سال ۲۰۱۴ در ایالت کالیفرنیا تاسیس شد و حدود ۵۰۰ نفر کارمند دارد. سرمایهگذار اصلی این شرکت، میلیاردری چینی به نام «جیا یوتینگ» (Jia Yueting) بنیانگذار شرکت LeTV است که دست کم سرمایهی یک میلیارد دلاری اولیهی ساخت فارادی فیوچر را تامین کرده است. FFZERO 1 نخستین خودروی مفهومی این شرکت است و در آن فناوریهایی به نمایش درآمده که بیشتر در فیلمهای علمی-تخیلی میتوان آنها را دید. بنابراین احتمالا اولین خودروی واقعی فارادی فیوچر دقیقا این ویژگیها را نخواهد داشت. شرکت فارادی فیوچر از زمانی که تاسیس شده، سعی کرده مهندسانی از شرکتهایی مثل تسلا، فورد، جنرال موتورز، BMW و حتی اسپیسایکس را جذب کند.
FFZERO 1 با ویژگیهایی مثل قدرت ۱۰۰۰ اسب بخار، بیشینهی سرعت ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت و شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر کمتر از ۳ ثانیه، بیشتر شبیه به خودروهای مسابقهای مناسب برای پیستهای اتوموبیلرانی به نظر میرسد. به خصوص اینکه قیافهای کاملا عجیب و غریب و تا حدودی شبیه ماشین بتمن دارد. بنابراین شاید نتوان خیلی آن را با خودروهای شهری تسلا موتورز مقایسه کرد.
ویژگی منحصر بفرد این خودرو، نوعی فناوری است که این شرکت از آن با نام «معماری پلتفرم متغیر» (VPA) یاد کرده است. بدین معنی که شاسی خودرو میتواند تغییر شکل دهد تا بتوان به راحتی در کارخانه نسخههای مختلفی از آن را تولید کرد. مثلا میتوان با بلند کردن طول شاسی، تعداد موتورهای الکتریکی آن را زیاد کرد و به چهار عدد رساند؛ یا اینکه به تعداد باتریهای کف خودرو افزود و از تعداد آنها کم کرد. در نتیجه قیمت تمام شدهی خودرو هم کمتر میشود. «نیک سمپسون» (Nick Sampson) از مدیران ارشد شرکت فارادی فیوچر میگوید: «این پلتفرم به صورت ماژولار و قابل تغییر ساخته شده و میتوانیم اندازهی آن را تغییر دهیم.» او ادامه میدهد: «ما میتوانیم تعداد و قدرت سامانههای رانش خودرو را تغییر دهیم. ما میتوانیم اندازهی فیزیکی و ظرفیت بستههای باتری را تغییر دهیم. بنابراین میتوانیم به اقتضا و با توجه به ماژولار و قابل تغییر بودن پلتفرم این خودرو، بستههای باتری با ظرفیت بیشتر یا کمتر را روی خودرو استفاده کنیم. تا به حال کسی در صنعت خودروهای الکتریکی این کار را نکرده است.» مشتریان میتوانند نوع خودروی خود را سفارش بدهند. مثلا بگویند که یک خودروی سدان میخواهند یا خودرویی که میتوانند با آن بار حمل کنند. بنابراین قطعا همهی نسخههای آن قدرت ۱۰۰۰ اسب بخاری و بیشینهی سرعت ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت ندارند.
«ریچارد کیم» (Richard Kim) سرپرست طراحان فارادی فیوچر، میگوید که FFZERO 1 خودرویی اصطلاحا Highly Connected است. شاید بتوانیم آن را خودرویی هوشمند بدانیم که با دستگاههای هوشمند شما و شبکهی اینترنت ارتباط برقرار میکند. آقای کیم چند هفتهی پیش به سایت «تک اینسایدر» (Tech Insider) گفته بود میخواهند خودرویی بسازند که بیشتر شبیه یک تبلت است. ظاهرا که این خودرو میتواند با رانندهی خود ارتباط برقرار کند. خودرو دمای هوای مورد علاقهی داخل اتاق راننده را میداند، میداند به چه مکانهایی بیشتر سر میزند و همچنین به خوبی با نوع رانندگی او آشنا میشود. بعلاوه به شبکهی «ابری» (Cloud) راننده متصل میشود و میفهمد که چه نوع موسیقی را بیشتر دوست دارد. به هر صورت آنطور که در وبسایت خود فارادی فیوچر آمده، این خودرو میتواند حس ششم را برای راننده به ارمغان آورد.
این خودرو دارای بعضی ویژگیهای علمی-تخیلی جالبی است. مثلا در وسط فرمان گوشی هوشمندی تعبیه شده که راننده میتواند بعضی تنظیمات خودرو را از طریق آن به عهده بگیرد و اطلاعات مربوط به وضعیت خودرو و البته نقشهی راه را ببیند. صندلی آن هم ظاهرا میتواند تا حد خیلی زیادی از خستگی راننده در نشستنهای طولانی مدت بکاهد. همچنین خودرو میتواند اطلاعات بیومتریک راننده، یعنی مثلا ضربان قلب و نبض او را ثبت کند. سقف خودرو کاملا شیشهای است و در ساخت قسمتهای داخل و بیرون بدنه هم به طور گسترده از فیبر کربن استفاده شده است. ظاهرا که یک کلاه ایمنی هم برای راننده در نظر گرفته شده که به او آب و اکسیژن میرساند.
به هر صورت به نظر میرسد که فارادی فیوچر بیشتر قصد به رخ کشیدن تواناییها و فناوریهای خود را داشته و احتمالا آن خودروی الکتریکی واقعی که طی سالهای آینده به بازار میفرستد، بسیاری از ویژگیهای این خودروی مفهومی را نخواهد داشت. با این حال فارادی فیوچر اگر بتواند رقیب خوبی برای تسلا موتورز باشد، گام بزرگی در راه رواج بیشتر خودروهای الکتریکی برداشته خواهد شد.
منبع: mag.digikala.com