بیشتر بخوانید
چند روزی بیشتر به پایان سال ۲۰۱۵ میلادی نمانده است. تکنولوژی هم با گذر زمان در حال پیشرفت است. بد نیست به همین مناسبت، ۴۰ سالی به عقب برگردیم و پیشرفت تکنولوژیهایی که در روز کریسمس وجود داشتند را ده سال به ده سال بررسی کنیم،با مای بی سی همراه باشید.
۱۹۷۵
سال ۱۹۷۵ را میتوان عصر حجر تاریخ کامپیوتر خواند. سال ۱۹۷۵ زمانی است که انسانها فهمیدند میتوانند گوشههای کامپیوتر را گرد کنند تا راحتتر قل بخورد. سال ۱۹۷۵، عرضهی کامپیوتر Altair 8800 را برای اولین بار در امریکای شمالی رقم میزند. احتمالا اسم این کامپیوتر را نشنیدهاید، اما این کامپیوتر، دستگاهی است که به مردم اجازه داد با زبان BASIC نرمافزار بسازند. «بیل گیتس» و «پاول الن» هم به فکر ساخت نرمافزار افتادند و در سال ۱۹۷۵ مایکروسافت را تاسیس کردند.
دعوای بین نوارهای VHS و Betamax هم در سال ۱۹۷۵ شروع شد. اولین دستگاههای پخش نوار بتامکس در سال ۱۹۷۵ عرضه شدند.
با این حال، مهمترین تکنولوژی سال ۱۹۷۵ را شرکت BIC عرضه کرد. این شرکت اولین تیغ یک بار مصرف دنیا را ساخت و عرضه کرد.
۱۹۸۵
ده سالی به جلو میرویم و تکنولوژیها شکلی امروزیتر به خود میگیرند. موسیقی که یکی از مهمترین مشخصههای دههی هشتاد است، با «واکمن»های سونی سطح جدیدی پیدا کرده بود. اولین پخش کنندههای سیدی هم در همین دوران عرضه شدند.
اولین مدل مکینتاش در سال ۱۹۸۴ عرضه شده بود و در سال ۱۹۸۵ هم هنوز محبوبیتاش را حفظ کرده بود. مدل اول کامپیوتر Commodore هم در همین سال عرضه شد. کنسول ZX Spectrum هم در بازار بود و محبوبیت بالایی داشت.
عرضهی نسخهی اول ویندوز به اسم «ویندوز 1.0» هم در سال ۱۹۸۵ صورت گرفت. با این حال، مهمترین اتفاق این سال، عرضهی کنسول بازی نینتندو یعنی NES بود. این کنسول بازی یکی از تاثیرگذارترین کنسولهایی است که در تاریخ عرضه شده. بازیهایی مثل «سوپر ماریو» یا «فاینالفانتزی» برای اولین بار روی این کنسول عرضه شدند.
۱۹۹۵
وبسایت eBay در سال ۱۹۹۵ به راه افتاد. در نتیجه خرید گجتها و دستگاههای مختلف در کریسمس این سال راحتتر از قبل شده بود. سال ۱۹۹۵ برای صنعت بازیهای ویدیویی اهمیت زیادی داشت. دو کنسول بازی «پلیاستیشن» و «ساترن» به ترتیب از سوی شرکتهای سونی و سگا عرضه شدند. البته در حالی که سگا ساترن با شکست وحشتناک سنگینی روبرو شد، در کریسمس سال ۱۹۹۵ زیر هر درخت کریسمس یک پلیاستیشن پیدا میشد.
نینتندو هم که شش سالی بود کنسول دستی «گیمبوی» را عرضه کرده بود، در سال ۱۹۹۵ مدلی بروزرسانی شده از این دستگاه عرضه کرد. گیمبوی به قدری خوب بود که تا سال ۲۰۰۱ نینتندو کنسول دستی جدیدی عرضه نکرد. تصورش را بکنید، یک دستگاه بازی دارید که یازده سال عمرش است.
نینتندو هم در سال ۱۹۹۵ یکی از بدترین کنسولهای بازی تاریخ را عرضه کرد. کنسول Virtual Boy نینتندو قرار بود یک هدست واقعیت مجازی باشد و تصاویری سهبعدی نشان دهد؛ با این حال، بازیهای این کنسول به قدری بد بودند و استفاده از Virtual Boy هم آنقدر سخت بود که هیچ کس تحویلاش نگرفت.
در سال ۱۹۹۵ همچنین مایکروسافت «ویندوز ۹۵» را عرضه کرد. این ویندوز روی سیزده فلاپی یا یک دیسک عرضه میشد و تمام کسانی که کامپیوتر شخصی داشتند به دنبال آن بودند.
۲۰۰۵
سال ۲۰۰۵ شاید به امروز نزدیکتر به نظر برسد، اما از دیدگاه تکنولوژی هنوز هم با امروز فاصلهی زیادی دارد. بهترین موبایلی که در سال ۲۰۰۵ میتوانستید پیدا کنید، یک سونی اریکسون K750 بود. این گوشی صفحه نمایشی با وضوح ۱۷۶ در ۲۲۰ پیکسل داشت و میشد در آن ۳۸ مگابایت فایل ذخیره کرد. یک دوربین دو مگاپیکسلی هم روی این گوشی بود که به سرعت همان حافظهی ۴۰ مگابایتی را پر میکرد.
اپل هم که هنوز دو سالی تا عرضهی آیفون فاصله داشت، آیپاد را برای اولین بار با قابلیت پخش فایلهای ویدیویی ارتقا داده بود. آیپاد نسل پنجم همچنین ۳۰ گیگابایت «هارددیسک» داشت. اولین آیپاد نانو هم در سال ۲۰۰۵ و در مدلهای ۱، ۲ و ۴ گیگابایتی عرضه شد.
در صنعت بازی، سونی کنسول دستی PSP را عرضه کرد. این کنسول هم در طول عمرش با بازیهای درست و حسابی و خوبی همراه شد و توانست یکی از پرفروشترین کنسولهای دستی تاریخ شود.
با این حال، مایکروسافت از سوی دیگر و با عرضهی ایکسباکس۳۶۰، نسل هفتم بازیهای ویدیویی را آغاز کرد. ایکسباکس۳۶۰ برای اولین بار بین کنسولهای بازی، توانایی پخش تصاویر HD را داشت. این کنسول هم هشت سال به خوبی توانست بفروشد و در این مدت، سالهای بسیاری از رقیباش هم جلوتر بود.
۲۰۱۵
تکنولوژیهای امسال در مقایسه با سال ۲۰۰۵ بسیار فضاییتر شدهاند. اپل امروزه دستگاههایی مثل آیفون 6s یا آیپد پرو را عرضه میکند که از زمین تا آسمان با دستگاههای قدیمیاش فرق دارند. دستگاههایی به اسم «تبلت» یا «گوشیهای هوشمند» را نمیتوانستید در سال ۲۰۰۵ و شبیه به آن چه امروز میبینیم پیدا کنید.
در صنعت بازی، کنسولهای ایکسباکس وان و پلیاستیشن۴ هم با قدرت بالایی به یکی از پرفروشترین دستگاههای صنعت تکنولوژی تبدیل شدهاند. این کنسولها از نظر کاربرد، هنوز هم مثل همان پلیاستیشن سال ۱۹۹۵ هستند، اما توانایی پردازش آنها به مقدار قابل توجهی پیشرفت کرده است.
امسال همچنین در صنعت تکنولوژی، شاهد ظهور ترند (مد) جدیدی به اسم «پهپاد» (Drone) بودیم. در حالی که اگر در سال ۲۰۰۵ از گوشه و کناری میشنیدیم که سازمانهای امنیتی دنیا، دستگاههایی دارند که پرواز میکنند و فیلم میگیرند، امروز میتوانیم به مغازهای برویم و یکی از آنها برای خودمان بخریم.
با تمام این اوصاف، مهمترین اتفاق تکنولوژی امسال، عرضهی قسمت هفتم مجموعهی جنگ ستارگان است؛ مجموعهای که از حدود همان سال ۱۹۷۵ تا به امروز به خوبی دوام آورده است.
منبع: mag.digikala.com