بیشتر بخوانید
محققان دانشگاه MIT در مطالعهی جدیدشان پی بردند که تا پایان این قرن دمای منطقهی خلیج فارس بیش از اندازه بالا خواهد رفت؛ به قدری که برای بدن غیرقابل تحمل خواهد بود.
“وقتی که دمای محیط اطراف به شدت بالا برود، مردمی که در معرض چنین دمایی قرار دارند، خواهند مرد.”
براساس یافتههای یک مطالعهی جدید، اگر انتشار گازهای گلخانهای مثل کربن دیاکسید به همین منوال ادامه داشته باشد، تا پایان این قرن، خلیج فارس در بعضی از اوقات سال بیش از اندازه گرم و برای بدن انسان غیرقابل تحمل میشود.
براساس شبیهسازیهای متعددی که توسط کامپیوترها انجام گرفته، درجه حرارت هوا در خلیج فارس (ترکیبی از دما و رطوبت) به مدت حداقل شش ساعت ممکن است به ۷۴ تا ۷۷ درجهی سانتیگراد برسد. این میزان حرارت به حدی زیادی است که بدن انسان نمیتواند از شر آن خلاص شود. کارشناسان میگویند در حال حاضر افراد سالخورده و بیمار از موجهای گرمایی آسیب میبینند، اما در آینده هوا به حدی گرم خواهد بود که افراد سالم و سرحال هم در معرض خطر قرار خواهند گرفت.
الفاتح الطاهر، یکی از نویسندگان این رساله و استاد دانشگاه MIT، میگوید: “شما میتوانید به یک سونا بروید و دمای آن را روی ۳۵ درجهی سانتیگراد تنظیم کنید. این دما را میتوانید برای مدتی تحمل کنید، اما حالا فرض کنید که برای مدت طولانیتری یعنی شش ساعت یا بیشتر در معرض چنین حرارتی قرار بگیرید.”
الطاهر گفت از زمان پیدایش انسانها، زمین، چنین ترکیب آسیبرسانی از حرارت و رطوبت را تجربه نکرده است. اما اگر انتشار گازهای گلخانهای به همین سرعت ادامه داشته باشد، تا پایان این قرن، خلیج فارس به دلیل شرایط جغرافیایی و آب و هوای منحصر به فردش دچار چنین پدیده خطرناکی خواهد شد. میزان گرمای هوا در چنین دمایی به قدری زیاد خواهد بود که باعث میشود موج گرمای اروپا که در سال ۲۰۰۳ بیش از ۷۰ هزار نفر را کشت، یک روز خوب و خنک به نظر به برسد.
«کریس فیلد» (Chris Field)، محقق موسسهی علوم هواشناسی «کارنگی» (Carnegie) میگوید: “بعضی از خطرناکترین عواقب تغییرات وضعیت آب و هوا، خارج از محدودهی تجربهی انسان قرار دارد. اگر ما مانع از تغییر وضعیت آب و هوا نشویم، افرادی که در این منطقه قرار دارند باید مکان دیگری برای زندگی بیابند.”
دکتر هاوارد فرامکین (Howard Frumkin)، مدیر دانشکدهی بهداشت عمومی دانشگاه واشنگتن میگوید: “وقتی که دمای محیط اطراف به شدت بالا برود، مردمی که در معرض چنین دمایی قرار دارند، از بین خواهند رفت. پیشبینیهای این رسالهی تحقیقی برای خلیج فارس واقعا ترسناک هستند.”
اما اگر در آینده، میزان انتشار گازهای گلخانهای در جهان کاهش یابد، قاعدتا دمای هوا هم به اندازهای غیرقابل تحمل افزایش نخواهد یافت.
منبع: mag.digikala.com