بیشتر بخوانید
دانشمندان به کمک کشف مجموعهی بزرگی از کهکشانهای کوتوله توسط هابل به روزهای اولیهی پس از انفجار بزرگ نگاهی میاندازند.
“این کهکشانها کمتر از هر کهکشان دیگری که تاکنون کشف شده، نور دارند.”
تلسکوپ هابل از سال ۱۹۹۰ میلادی فعالیت میکند و هنوز هم دانشمندان و علاقهمندان به فضا را متحیر میکند. گروهی از ستارهشناسان با استفاده از تلسکوپ هابل یک اکتشاف بسیار جالب کردهاند که به روزهای آغازین جهان ما مربوط میشود؛ آنها موفق به کشف مجموعهای از بیش از ۲۵۰ کهکشان کوتولهی بسیار دوردست شدهاند.
محققان برآورد کردهاند که این کهکشانها بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ میلیون سال پس از انفجار بزرگ بوجود آمدهاند. این مدت زمان ممکن است به نظر ما بسیار طولانی باشد، اما در مقیاس عمر جهان، یک چشم به هم زدن به حساب میآید. ناسا اشاره میکند که ۱۲ میلیارد سال میلادی طول کشید که نور از این کهکشانها به هابل برسد.
این کهکشانها نه تنها از نظر سن بلکه از نظر نور ضعیفشان هم جالب هستند. «جوهان ریچارد» (Johan Richard)، یکی از ستارهشناسانی که روی این پروژه کار کرده، میگوید: «این کهکشانها که در جدیدترین مشاهدات هابل شناسایی شدهاند، کمتر از هر کهکشان دیگری که تاکنون کشف شده، نور دارند.»
دانشمندان از دادههای تلسکوپ هابل برای بررسی مراحل اولیهی پیدایش جهان استفاده میکنند. در زمانهای بسیار دور، جهان در گاز هیدروژن غلیظی غرق بود. این گازها مانع از سفر نور فرابنفش در جهان میشدند. اما به مرور زمان این مه از میان رفت و باعث ایجاد دورهای شد که دانشمندان آن را «دوران بازیونیزهشدن» مینامند. وقتی که مه از بین رفت، این امکان برای نور فرابنفش ایجاد شد که مسافتهای بسیار دراز را بپیماید.
بعضی از کوچکترین کهکشانها که جزییات آنها در یافتههای این محققان شرح داده شده، احتمالا در این پروسه نقش داشتند. ناسا اشاره میکند که «آنها احتمالا نقش اصلی را در شفاف نگاه داشتن جهان داشتند.» دانشمندان به کمک این اکتشاف تعیین کردند که دورهی بازیونیزهشدن ۷۰۰ میلیون سال پس از انفجار بزرگ به پایان رسید.
ناسا نتیجهی تحقیقاتاش دربارهی کهکشانهای کوتوله را روز سیام مهر ماه به اشتراک گذاشت. به زودی یک رساله هم دربارهی این یافتهها منتشر خواهد شد.
منبع: mag.digikala.com