7 نکته جالب در طراحی تاثیرگذارترین کنسول بازی تاریخ

7 نکته جالب در طراحی تاثیرگذارترین کنسول بازی تاریخ

بیشتر بخوانید

7 نکته جالب در طراحی تاثیرگذارترین کنسول بازی تاریخ

هفته‌ی گذشته، طراح تاثیرگذارترین کنسول بازی تاریخ در مقابل جمعیتی صد نفره از تجربیات خود گفت. «ماسایوکی اوئمورا» طراح کنسول بازی NES یا همان فامیکام است. به مناسبت سی‌امین سالگرد عرضه‌ی این کنسول در امریکا، ماسایوکی تصمیم گرفته بود تا به نیویورک بیاید و در کنفرانس Game Center دانشگاه نیویورک صحبت کند.

داستان طراحی اولین کنسول نینتندو را بارها شنیده‌ایم، اما نکته‌های جالبی درباره‌ی اوئمورا و شغل‌اش در نینتندو وجود داشت.

‌‌‌‌‌‌‌

– اوئمورا ایده‌ی تفنگ فامیکام را قبل از اینکه به نینتندو بیاید به آن‌ها فروخته بود

طراحی NES قبل از اینکه به نینتندو بیاید، برای شارپ کار می‌کرد. او در پروژه‌ای دست داشت که سلول‌های حساس به نور تولید می‌کردند. او ایده‌ی استفاده از این سلول‌ها را در تفنگی برای بازی دید و نینتندو هم اولین نسخه‌ی Light Gun را با استفاده از سلول‌های نوری شارپ ساخت. اوئمورا به شوخی می‌گوید که در نهایت خودش را هم به نینتندو فروخت. شرکت مگناوکس در نهایت از این تکنولوژی شارپ برای ساخت کنسول بازی‌اش استفاده کرد.

Masayuki-Uemura

‌‌‌‌‌

– ایده‌های اولین دستگاه‌های نینتندو همگی از جاهای دیگر برداشته شده بودند

اوئمورا می‌گوید که دو کنسول TV Game 6 و TV Game 15 که ساخته بودند، در اصل کپی‌هایی از روی Pong بودند. بازی دیگری هم که Block Kuzushi نام داشت، از روی بازی Breakout برداشته شده بود. او می‌گوید که تقاضا برای کنسول‌های بازی در ژاپن زیاد بود، اما تلویزیون‌ها امکان ورودی ویدیو نداشتند و کنسول‌ها باید از طریق آنتن تصاویر را ارسال می‌کردند.

کنسول Game & Watch نینتندو هم که بسیار محبوب شد، از روی LCDهای ماشین‌ حساب‌های شارپ برداشته شده بود. شیگرو میاموتو کنسول را طراحی و نهایتا هم شارپ آن را ساخت.

‌‌‌‌

– کنسول Game & Watch روی طراحی فامیکام تاثیر گذاشت

نینتندو با عرضه‌ی مدل تاشوی Game & Watch که بی‌شباهت به نینتندو DS امروزی هم نبود، فهمید که گیمرها از دو چیز لذت می‌برند: کلیدهای جهت‌دار و صفحه‌ی نمایشی مجزا.

طرح کلیدهای جهت‌دار برای فامیکام هم استفاده شد. نینتندو هم‌چنین فهمید که نگاه کردن به تلویزیون به هنگام بازی طرح بهتری نسبت به صفحه‌ی نمایشی است که روی خود دستگاه وجود دارد.

Nes-3

‌‌‌‌‌

– فامیکام فقط هم در ژاپن عرضه نشده بود

نینتندو در دهه‌ی هشتاد میلادی، دستگاه‌های آرکیدی به اسم Nintendo Vs ساخته بود. این دستگاه‌ها در ژاپن موفق نبودند، اما محبوبیت بالایی در امریکا پیدا کردند. اوئمورا می‌گوید که سخت‌افزار این آرکیدها، دقیقا همان فامیکام بود.

نینتندو دقیقا در کابینت‌های آرکید یک فامیکام گذاشته بود. برخی از مغازه‌داران هم این موضوع را فهمیده بودند و کارتریج‌های داخل کابین آرکید را عوض می‌کردند. اوئمورا می‌گوید که این موضوع روی اعصاب‌شان بوده است.

Masayuki-Uemura-2

‌‌‌‌‌

– طرح اصلی NES را از روی VCRها برداشته بودند

از دیدگاه نینتندو و اوئمورا، کنسول فامیکام که کارتریج‌های‌اش از بالا وارد می‌شد، زیادی شبیه یک کنسول بازی بود. آن‌ها می‌ترسیدند که این کنسول در امریکا موفق نشود. مخصوصا که آتاری هم تبلیغاتی به راه انداخته بود که در آن می‌گفت کنسول بزرگ و سیاه‌اش، “اسباب بازی نیست”. آتاری حتی به کنسول‌های بازی‌اش، “کامپیوتر خانگی” می‌گفت.

شرکت Coleco هم کنسول بازی‌اش را که ColecoVision نام داشت، با شعار “سیستم کامپیوتری خانواده” می‌فروخت. این عبارت هم مسوولان نینتندو را عصبانی کرده بود. نام کنسول فامیکام، Family Computer است.

نینتندو می‌گوید که VCRها در امریکا گل کرده بودند و برای همین هم کاری کردند تا کارتریج‌های NES، از جلو وارد شوند. اسم آن هم که به Entertainment System تغییر پیدا کرده بود.

Nes-2

‌‌‌‌‌‌

– تفنگ NES فروش این کنسول در امریکا را بیشتر کرد

اوئمورا می‌گوید برای اینکه با امریکایی‌ها بیشتر هماهنگ شوند، Light Gun را در امریکا حسابی تبلیغ کردند و نتیجه‌ی خوبی هم گرفتند. اوئمورا می‌گوید: “امریکا عاشق اسلحه است.”

‌‌‌‌‌‌

– امریکایی‌های نمی‌دانستند چگونه دسته‌ی NES را به‌دست بگیرند

بیشتر کنسول‌های بازی آن زمان، جوی‌استیک داشتند. امریکایی‌ها هم پس از اینکه برای اولین بار دسته‌ی NES را دیدند، نمی‌دانستند چگونه دسته را به دست بگیرند. اوئمورا عکسی از یک امریکایی نشان داد که دسته‌ی NES را مثل جوی‌استیک آتاری در دست گرفته بود.

Masayuki-Uemura-3

‌‌‌‌‌‌

منبع: mag.digikala.com

نویسنده مطلب: سید حسن حسینی

سید حسن حسینی

پاسخ دهید

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.
ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!