بیشتر بخوانید
نخستین تبلت هیبریدی جهان در سال ۲۰۰۱ میلادی و با سیستم عامل ویندوز معرفی شد. در آن زمان بیل گیتس، بهعنوان بنیانگذار مایکروسافت، با غرور و اعتمادبهنفس خاصی در مورد این نوع فرمفکتور صحبت میکرد. او معتقد بود که در طول پنج سال آینده، این نوع دستگاهها تبدیل به محبوبترین شکل پیسیها خواهند شد و میتوانند آیندهی تبلتها را رقم بزنند. در ابتدا، کاربران روی خوشی به این نوع دستگاهها نشان ندادند و بعضا آنها را مسخره میکردند. اما طولی نکشید تا با به میدان آمدن غول دنیای تکنولوژی، مایکروسافت به این حوزه و پیشرفتهای شگرفی که به وجود آمد، تبلتهای هیبریدی روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا کردند. در حقیقت باید خانوادهی سرفیس مایکروسافت را طلایهدار تبلتهای هیبریدی در دنیا دانست. ازاینرو است که این روزها همه از سرفیسها الگوبرداری میکنند.
گرچه آیپدها در طول یک دههی اخیر، بهعنوان محبوبترین تبلتهای دنیا شناخته میشوند؛ اما هرگز آنها بهعنوان بهترین و محبوبترین فرم پیسیها نبودهاند. بیل گیتس حدود ۱۵ سال پیش ارزش زیادی برای تبلتهای هیبریدی قایل بود و او آینده تبلتها را از آن این دستگاهها میدانست. بنابراین این مایکروسافت بود که صنعت تبلتهای هیبریدی و مدرن را رو به جلو برد.
در طول چند سال اخیر ما شاهد طیف وسیعی از تبلتهای هیبریدی بودهایم. البته باید از شرکت مایکروسافت بابت ارایهی ویندوزهای ۸ و ۸/۱ قدردانی ویژهای کرد. به نظر میرسد که نسل آیندهی تبلتها بر محور استفاده از کیبورد قابل جدا شدن، قلم، پایهی نگهدارنده و لولاهای قابل تنظیم باشد.
درحالیکه این روزها گوگل، اپل، اچپی، دل و سایر شرکتها سخت به دنبال الهام گرفتن از محصول انقلابی مایکروسافت یعنی سرفیس پرو ۳ هستند، مایکروسافت فراتر از سایر رقبا میاندیشد و به فکر ایجاد تحولی در حوزهی لپتاپها است. «سرفیس بوک» نخستین لپتاپ شرکت مایکروسافت است که ازنظر طراحی و سختافزار بسیار شبیه به «سرفیس پرو ۴» ساخته شده است.
اما به راستی مایکروسافت از تولید سرفیس بوک چه در سر داشته؟ ساتیا نادلا هدف خود و همتیمیهایش از تولید این دستگاه را «اختراع دوبارهی لپتاپها» میداند. به اعتقاد او، مایکروسافت با تولید سرفیس بوک در این اندیشه به سر میبرد تا بتواند همانند سرفیس پرو ۳ که توانست رهبری تبلتهای هیبریدی را در دنیا به دست بگیرد، بتواند پیشگام در زمینهی لپتاپها باشد.
مایکروسافت سرفیس بوک میتواند آیندهی دنیای لپتاپها باشد.
همانطور که احتمالا میدانید اپل برای نخستین بار از تبلت هیبریدی خود به نام «آیپد پرو» رونمایی کرد. این تبلت ۱۲/۹ اینچی به همراه کیبورد و قلم معرفی شد و تا حد زیادی میتواند این امکان را به کاربر بدهد تا کارهای خلاقانه و هنری زیادی انجام دهد. لنوو هم دست به معرفی تبلت «آیدیا پد Miix 700» زد که بسیار شبیه به سرفیس پرو ۳ ساخته شده است. علاوه بر این، تبلت هیبریدی شرکتهای دل و اچپی نیز کاملا الهام گرفته از سرفیسهای مایکروسافت است. گوگل هم اخیرا با تبلت «پیکسل C» وارد بازی تبلتهای هیبریدی شده. این محصولات ممکن است تفاوتهایی با یکدیگر داشته باشند، اما مفهوم تمام آنها یکچیز است: «لپتاپهایی که میتوان کیبورد را از آنها جدا کرد.»
باید بگوییم همانطور که اپل مخترع تبلتها نبود، مایکروسافت هم نخستین شرکتی نیست که تبلتهای هیبریدی را تولید کرده است. اما ردموندیها توانستهاند با نوآوریهای زیادی که به حوزهی تبلتهای هیبریدی آوردهاند، پیشگام اصلی این صنعت باشند.
در آن زمان که اپل در آیپدهای خود از کیبورد قابل جدا کردن استفاده نکرده بود، مایکروسافت توانست فرصت را غنیمت شمرده و از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کند. حال که اکثر سازندگان تبلتها، قدمبهقدم در حال پیروی کردن از گامهای مایکروسافت در تولید تبلتهای هیبریدی هستند، ردموندیها راهی جدید از سر گرفتهاند. مایکروسافت امید دارد تا بهزودی پیشگام دنیای لپتاپها باشد.
منبع : mag.digikala.com