بیشتر بخوانید
اینترنت امروزی حدودا از اواخر دههی هشتاد میلادی شروع به کار کرده است. بزرگترین سایتهای اینترنتی هم قدمت زیادی ندارند. با این حال بد نیست نگاهی به اولین نسخهی وبسایتهایی که هر روز به آنها سر میزنید داشته باشید. هر کدام از این وبسایتها، برای این که به مکان امروزشان برسند، فراز و نشیبهای زیادی را گذراندهاند. برخی از آنها حتی دیگر یک وبسایت نیستند و به شرکتهای تکنولوژی بزرگی تبدیل شدهاند.
میتوانید در ادامه، بزرگترین وبسایتهای اینترنتی را در زمان به راه افتادنشان ببینید.
۱. Google
شاید در ظاهر لوگوی گوگل چندان هم تغییر نکرده باشد، اما تواناییها و قابلیتهایاش از زمین تا آسمان فرق کرده است. این وبسایت که توسط دو دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد ساخته شده، در روز ۴ سپتامبر سال ۱۹۹۸ به راه افتاد. ظاهر وبسایت به این دلیل ساده است که موسسهای این وبسایت، HTML نمیدانستند و به دنبال یک طراحی سریع بودند.
۲. YouTube
یوتیوب در فوریهی سال ۲۰۰۵ میلادی با یک رابط کاربری بسیار ساده و بدون هیچ ویدیویی شروع به کار کرد. اولین ویدیو هم توسط یکی از موسسین یوتیوب روی آن آپلود شد. اسم این ویدیو هم “من در باغ وحش” بود.
۳. Facebook
فیسبوک در زمان تاسیساش Thefacebook نام داشت. مارک زاکربرگ این وبسایت را در فوریه ۲۰۰۴ راه انداخته بود. همانطور هم که از صفحهی اصلیاش معلوم است، این وبسایت فقط برای دانشجوهای دانشگاه هاروارد طراحی شده بود. عکسی که در گوشهی تصویر میبینید، متعلق به آل پاچینو است.
۴. Yahoo!
وبسایت «یاهو» که مخفف Yet Another Hierarchical Officious Oracle است هم توسط دو دانشجوی استنفورد به راه افتاده. این وبسایت که بازگشاییاش به سال ۱۹۹۵ بازمیگردد، به عنوان اولین وبسایت برای گشتن وب شناخته میشود. اولین نسخهی وبسایت هم تنها یک قسمت برای جستجو و چند لینک به سایتهای دیگر داشت.
۵. Amazon
بزرگترین وبسایت فروش آنلاین هم به ۱۹۹۵ بر میگردد. آمازون در ابتدا فقط کتاب میفروخت. جف بزوس، مدیر این وبسایت هم اسماش را از روی رود آمازون برداشته است. وبسایت اصلی فقط از متن و چند عکس کوچک تشکیل شده بود.
۶. Twitter
نسخهی اولیهی توییتر اصلا شبیه آنچه امروز میبینیم نیست. توییتری که جک دورسی در سال ۲۰۰۶ به راه انداخت، اسماش Twttr بود. رابط کاربری توییتر تنها در پنج سال گذشته بارها عوض شده است، اما به تعداد کاربراناش هنوز هم اضافه میشود.
۷. NY Times
در حالی که راه افتادن روزنامهی نیویورک تایمز به ۱۸۵۱ برمیگردد، وبسایتاش در سال ۱۹۹۵ به راه افتاده است. وبسایت اصلی تنها از یک عکس و تعدادی خبر تشکیل شده بود. البته همین یک عکس هم برای اینترنت آن زمان سنگین بود.
۸. MySpace
وبسایت MySpace در آگوست ۲۰۰۳ به راه افتاده است. این وبسایت در آن زمان رقیب Friendster بود و ظاهری بسیار خالی و ساده داشت. با محبوب شدن این وبسایت بین سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۸، شرکت News. Corp آن را با قیمت ۵۸۰ میلیون دلار خرید. این وبسایت یکی از پربازدیدترین و بزرگترین وبسایتهای تاریخ است، اما چند سال اخیر بهقدری با مشکلات زیاد روبرو شد که جاستین تیمبرلیک آن را با قیمت ۳۵ میلیون دلار خرید.
منبع: mag.digikala.com