یادآوری: ماه گرفتگی بامداد دوشنبه را حتما ببینید

یادآوری: ماه گرفتگی بامداد دوشنبه را حتما ببینید

بامداد دوشنبه، قرار است خیلی بزرگ و قرمز دیده شود. در ایران، می‌توانید حوالی ساعت ۴/۳۰ صبح دوشنبه، به افق غربی نگاه کنید تا این پدیده را خیلی نزدیک به افق ببینید. حتما به جایی بروید که افق کاملا باز داشته باشد.

یادآوری: ماه گرفتگی بامداد دوشنبه را حتما ببینید


ساعت ۴ صبح فردا، می‌توانید ماه گرفتگی بزرگی را ببینید که روی یک ابرماه اتفاق می‌افتد.

صبح دوشنبه، ماه گرفتگی با پدیده‌ای به اسم «ابرماه» یا Supermoon مصادف می‌شود. بدین ترتیب که این ماه بزرگتر از ماه‌های معمول است و در حضیض مداری خود قرار دارد. ماه گرفتگی فردا صبح، دومین ماه گرفتگی امسال است.

ماه گرفتگی کامل از امریکای شمالی، امریکای جنوبی، آفریقای غربی و غرب اروپا قابل رویت خواهد بود. کسانی که در نیمه‌ی غربی امریکای شمالی، خاورمیانه و آسیای جنوبی هستند، بخشی از ماه گرفتگی را خواهند دید. در ایران نیز هرچه به سمت غرب کشور نزدیک‌تر باشید، می‌توانید راحت‌تر آن را مشاهده کنید.

در ماه گرفتگی کامل، زمین، ماه و خورشید حدودا در یک راستای دقیق قرار می‌گیرند. ماه هم در پشت زمین و به دور از خورشید قرار دارد. با گذر ماه از سایه‌ی زمین، رفته رفته تاریک می‌شود، اما هنوز هم قابل دیدن است. امکان دیدن آن هم به دلیل نوری است که از خورشید ساطع شده و از اتمسفر زمین عبور کرده است.

111

گذر این نور از محیط گازی اتمسفر زمین، باعث می‌شود که طیف نور سبز تا بنفش خورشید، بیشتر از رنگ قرمز پوشیده شود. در نتیجه سطح ماه در ماه گرفتگی، قرمز به نظر می‌رسد.

اگر فردا صبح به ماه نگاه کنید، احتمالا آن را به رنگ‌های آجری، زنگ‌زده یا خونی رنگ می‌بینید.

ابرماه زمانی اتفاق می‌افتد که ماه کامل، به نزدیک‌ترین فاصله‌اش نسبت به زمین می‌رسد. گردش ماه پیرامون زمین، ساختاری بیضی-مانند دارد. میانگین فاصله‌ی ماه تا زمین ۴۰۵ هزار کیلومتر است که در یک ابر ماه به ۳۶۳ هزار کیلومتر می‌رسد. در نتیجه ماه چند درصد بزرگ‌تر از اندازه‌ی معمولی‌اش به نظر می‌رسد.

این پدیده هم‌چنین نباید با پدیده‌ی Moon Illusion که باعث می‌شود ماه نزدیک به افق٫ بزرگ‌تر به نظر برسد اشتباه گرفته شود.

ماه گرفتگی دقیقا در ساعت ۴ و ۳۷ دقیقه صبح دوشنبه آغاز می‌شود. در ساعت ۶ و ۵۳ دقیقه هم ماه گرفتگی کامل تمام می‌شود

برخلاف خورشید گرفتگی، تماشای ماه گرفتگی نیازی به هیچ تجهیزاتی ندارد و می‌توان آن را با چشم غیر مسلح هم دید.

منبع: mag.digikala.com

نویسنده مطلب: سید حسن حسینی

سید حسن حسینی

پاسخ دهید

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.
ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!